Vardags-tisdag

Hej mina vänner! Idag har jag haft en helt vanlig arbetsdag som började med lunchbox fixande och balett håruppsättningar (ena tjejen har balett efter skolan och här snackar vi en ordentlig håruppsättning med hårnät, gel och silkesband, inte det lättaste!!). Tycker fortfarande att det är så gulligt att de har skoluniform här, men det gör i alla fall morgonen lite snabbare eftersom tjejerna vet exakt vad de ska ta på sig!

Efter morgonfix och packande av skolväskor körde vi genom kiss and drop, vilket det kallas där man lämnar av barnen till skolan. Alla bilar står liksom i en kö och när man kommer fram till skolgården lämnar man av sina barn. Idén är att föräldrarna ska slippa gå ur bilen och att det hela ska ske på en slags rullande band teknik!


Resten av dagen spenderades med lillen, bland annat i lekparken, innan vi gick och hämtade upp äldsta tjejen efter skolan. Träffade även på en svensk mamma på skolgården (hennes dotter är kompis med yngsta tjejen) och det var så konstigt att prata svenska i den miljön! Blev helt förvirrad haha! Sen åt vi chokladkaka, övade klarinett ett tag och lekte tillsist en hel del med snapchat filter! Alltid en hit! ;)

1. "Can you please put your after school gear in your school bag?", "Yes, sure!". Istället för i skolväskan låg de dock så fint kvar i hallen när jag kom tillbaka efter att ha lämnat av tjejerna i skolan... Dubbelkolla ALLTID. 2. Stundens vy!

Nu ligger jag utslagen i soffan, låter kanske inte som en speciellt händelserik dag, men sanna mina ord, det är få saker man blir så trött av som barn! Känns för övrigt fint att man nu fått in någon slags rutin på vardagen här. Gör att det känns mer hemma på något vis!

Dagens notis, det är sjuuukt hur mycket bröd som går åt i det här hushållet! Det är french toast till frukost, sandwich till lunchlådan och sen toast till afternoon tea (fancy ord för det klassiska mellanmålet eller hur?). På riktigt en hel limpa per dag!!

Gillar

Kommentarer

Instagram @juliacalmestig

Instagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestig