Vad är väl en kväll på Operan?

God söndag på er!

Hur har ni det ikväll (i eftermiddag hos er haha)? Här flyter dagarna på! Var inne i Sydney idag och köpte världens finaste almanacka/filofax. Ska visa er imorgon när det finns lite dagsljus att fota i, men är så så nöjd!! Sen påvägen hem lyckades jag komma på samma buss som Freddie, så jag blev medbjuden upp till henne på lite afterwork häng med hennes jobbkompisar innan de skulle ut. Supermys!

Jag och Nils har annars försökt bocka av lite saker på vår Sydney bucketlist (ni hittar den häääär), bland annat Palm Beach som ni såg i ett annat inlägg och i onsdags ett besök på Operahuset. Innan vi gick in var det dock obligatoriskt med lite bilder utanför Operahuset!

Känns alltid lika häftigt när man kommer in med färjan och glider in mellan Operahuset och Harbour Bridge. Tänk att man nu faktiskt bor så nära det!

Spexade till det lite extra med röda naglar med BÄSTA nagellacket från H&M. Har ni spanat in deras nagellack? Superpigmenterat (behöver endast ett lager med det röda), vilket sparar en massa tid och krångel! Hatar när man får tag på något som behöver tre lager för att bli någorlunda täckande!

Fina Nils<3

Väl inne möttes vi av superfin arkitektur och barer fulla med champagne. Visste ni att han som designat Operahuset är dansk? Kanske är det därför som plattorna utanpå kommer ifrån Sverige. Ganska random ändå med svensk sten på andra sidan jorden.

Har ni någonsin undrat hur de där "kuporna" ser ut inifrån? Här har ni svaret!

Vi hade köpt biljetter till "The Merry Widow", en operette. Det var mitt första besök någonsin på en opera, så jag visste inte riktigt om jag skulle tycka om det eller inte. Älskar musikaler, men är allmänt inte ett sånt där jättestort fan av opera. MEN jag absolut älskade det. Den var så så så fantastiskt bra! Kan inte förstå att jag aldrig gått på en opera förut?!

Här har ni salongen. Vi satt uppe på balkongen! Man kan ju tro att utsidan är formad som den är för att ge bra akustik inuti, men nej. Akustiken var sådär, varken sämre eller bättre än vanligt skulle jag säga.

Ett supertips om ni ska köpa några biljetter till något i Sydney är att kolla in sidan Groupon (klick). Finns massa rabatterade events, restauranger och aktiviteter. Vi köpte våra biljetter för halva priset till exempel, men de har allt ifrån bågskyttelektioner och afternoon tea till frisörbesök och yogalektioner till rabatterade priser! Så tips tips!

Gillar

Kommentarer

Instagram @juliacalmestig

Instagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestig