Townsville

Bättre sent än aldrig! Vi fortsätter nu med lite bilder från vår roadtrip i Australien, har en massa mer att visa er! Vill ni ser mer av vad vi gjorde och besökte finns alla tidigare inlägg samlade under kategorin "Van Life Australien" här på bloggen :)

Okej, så vi har precis besökt Whitsundays, åkt segelbåt i två dagar, snorklat och besökt livets stränder. Men nu var det dags att hoppa in i älskade Rosa och inta vägarna igen! Upp ett par mil längst med kusten, till en stad vid namn "Townsville" mer specifikt, hade vi vårt nästa inplanerade stopp.

Någon gång på eftermiddagen rullade vi in i staden. Townsville i sig är kanske inte en så jättespännande stad, men det är härifrån färjan ut till Magnetic Island går, vilket vi hört skulle vara magisk och absolut inte ville missa!

Eftersom det redan var eftermiddag kunde vi inte ta färjan ut direkt, så vi hade helt enkelt en halvdag att försöka hitta på något skojigt i staden. Vi googlade fram en utkiksplats där man kunde se hela Townville ifrån och nästa stund körde upp för ett berg, längs alldeles för snirkliga vägar som låg alldeles för när kanten när man körde en stor van.

Men utsikten sen! Fantastiskt fint! Helt klart värt lite svindel på vägen.

Titta bara så fint!

Här ser ni lite av vägen upp, fast på vägen ner. Här mötte man sig själv i kurvan haha... Hela Townsville var omgiven av dessa berg, så vart man än befann sig såg man dem. Ganska häftigt!

Efter utkiksplatsen tog vi oss till strandpromenaden som var full av mysiga caféställen och restauranger. Vi lyxade till det och tog en pasta på en restaurang och använda sedan deras wi-fi i någon timme i sann backpacker anda. Sen drog vi oss mot stranden för lite "inte-göra-någonting-häng".

Stranden var helt okej! Tyvärr blåste det en del, men det gjorde inte så mycket i värmen.

Bästa filten! Rekommenderar runda strandfiltar, verkligen livet med så mycket plats!

När solen började gå ner, tog vi oss till Rosa igen (som ni ser mellan träden på bilden här, hon är den stora, vita vanen!) och försökte hitta något billigt ställe att sova på. En snabb koll på camping appen och vi hittade en bensinmack inte så långt därifrån som hade gratis övernattning och som dessutom hade en restaurang för mat. Taget med andra ord! Vi köpte paj och schnitzel, pratade lite med den väldigt entusiastiska mannen som varit ute på vägarna i flera år med sin fru (som lyckades parkera bredvid oss haha), satte ett tidigt alarm och hoppade sen i säng.

Gillar

Kommentarer

Instagram @juliacalmestig

Instagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestig