Stopp 1 - Blue Mountains

Vårt första stopp på vår resa var inte alls så långt ifrån Sydney, runt omkring 2 timmar därifrån, nämligen Blue Mountains! Jag och Cornelia hade varit där sen tidigare, men vi såg ju såklart inte allt och dessutom ville vi göra fler hikes denna gång (Cornelia var superförkyld förra gången så blev inte alls så mycket då!). Karin var supertaggad på att se Blue Mountains också, så trots att väderprognosen visade massvis med regn styrde vi Rosa dit!

Första natten sov vi på en rastplats (det var sååå kallt haha!!) och efter en snabb frukost tog vi oss mot första hiken, en som min värdfamilj rekommenderat: "The Under Cliff Walk". Som ni ser på bilderna var vädret ganska trist, tunga moln och en och annan regndroppe, men så länge det inte var konstant regn var vi glada haha!

Vi tog oss förbi klippor, hissnande vyer, regnskog och broar.

Kan ni se höjdskräcken i hennes ögon haha? Chockad att hon ens vågade göra detta!!

Tillslut kom vi fram till ett café där vi köpte kakor och muffins. Bästa födan när man varit ute!

Efter den första hiken hann vi med en till! Den ledde oss förbi ett "vattenfall" (lite att ta i kanske, mer en bäck som föll över en liten klippa haha) och bort till det kanske mest kända i Blue Mountains: The Three Sisters, som ni ser här under!

Här har ni dem! Om ni kollar noga så finns det även en liten bro med massor av människor på precis till vänster om den första klippan. Dit var vi såklart tvungna att gå också!

För att ta sig dit måste man gå ner i världens mest branta trappa, som dessutom har ett stup precis till vänster om den. Perfekt kombo haha... Inte det lättaste kanske, men såklart ingen match för oss efter all vår vandring!;)

Efter att man överlevt trappan möts man äntligen av den där bron. Här har vi Karin som stolt spatserar över den. Skulle nog säga att det är lite skräck i hennes ögon här också!

Hon döljer det rätt så bra med det där superfina leendet dock!

Sen var det bara att ta sig uppför igen och tillbaka till bilen, som stod parkerad 2 timmar bort. Jippie! Motion gick vi inte miste om den här dagen i alla fall!

Efter att vi kommit tillbaka till bilen igen började det bli mörkt och dags att åka till nästa stopp, upp längs kusten och förbi Sydney. Kort och gott om Blue Mountains, åk dit mina vänner! Fantastiskt fint och så värt!!

Gillar

Kommentarer

Instagram @juliacalmestig

Instagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestig