Soligt London

Idag hände något helgalet. Det var SOL i London. Ja, ni läste rätt. S-O-L. Sol! Dagen kunde inte bli annat än bra med andra ord!

Dagen började i St Martin in the fields kyrkan precis bredvid Trafalgar Square. Har länge velat gå dit då de har gratis lunch konserter lite då och då och idag slog jag äntligen till! Jag lyckades pricka in en fantastiskt duktig pianist vid namn Mandakhtuya Dorj från Mongoliet. Gud så duktig hon var!

Tog sedan bussen mot Bank och Leadenhall. Var väl i princip en hall med lite restauranger, inget jättefancy alltså men ganska fin arkitektur!

Tog sedan en promenad genom Bank i det fina vädret (soool!!). Tänkte gå iväg till Bank of London Museum men lyckades på något vis missa det och befann mig plötsligt på andra sidan av gatan. Struntade då i det och tog bussen till Holborn.

Väl i Holborn virrade jag omkring ett tag på bakgator för att hitta Sir John Soane's Museum. Hittade inte museet till en början men hittade den här fina parken istället.

Tillslut hittade jag rätt! Tyvärr var det inte tillåtet att ta kort därinne men hjälp vilket ställe! Huset, som nu är ett museum, tillhörde arkitekten Sir John Soane. En väldigt intressant filur. Det var skulpturer, speglar, kryptor, hemliga vrår, gotiskt, gult, läskigt, fint och sen allt däremellan också. Kunde knappt förstå att det en gång i tiden faktiskt var en människas hus!

Efter det for jag hem, handlade, lagade mat och gjorde alla andra sådana där tråkiga saker. Flyttar tillbaka till Sverige på tisdag så planerade också en massa med min syster som kommer hit över helgen och ska agera packåsna. Har nämligen så mycket saker som ska med!

Gillar

Kommentarer

Instagram @juliacalmestig

Instagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestig