She who dares wins

Jag har tänkt mycket på det här med att våga på senaste tiden. Hur himla svårt det är att vara modig och gå sin egen väg. Att man gärna står och trampar på samma ställe istället för att ta sig vidare, för tänk om man faktiskt ramlar på vägen? Tänk om det inte alls blir som man trott? Tänk vad mycket som kan gå fel egentligen. Men å andra sidan, vad mycket som kan gå rätt. Vad långt man kan ta sig. Vad mycket bättre saker kan bli i verkligheten än i sina drömmar.

Min hjärna har snurrat runt, runt med tankar som dessa de senaste dagarna Jag är gärna den som övertänker allt. Väger sidor mot varandra, skriver listor, funderar, tänker tillbaka, ångrar, tänker "tänk om". Vilket ibland kan höja mig, men också sänka mig totalt. Och så var det ju det här med rädslan. Hur livrädd man är för att lämna det trygga.

Ett av mina nyårslöften är därför att vara "fearless" i år och med det menar jag inte jag inte ska vara rädd, för gud vad rädd jag är för saker och ting, utan att inte låta den rädslan stoppa mig. Det är helt enkelt okej att vara rädd, det är till och med mer än okej. För allt handlar egentligen bara om hur du hanterar den rädslan. Att kunna vara rädd men ändå säga "skitsamma" och köra på ändå. Att inte låta den hindra dig från att nå dit du vill. Det är att vara fearless.

Hur gör man det då? Ja, det vet jag faktiskt inte. Jag flyttade till London helt själv och överlevde trots att jag höll på att svimma av nervositet på flygplatsen. Jag åkte till USA för att jobba helt själv där ingen svensk någonsin jobbat och överlevde trots att jag trodde jag gjort världens misstag på bussen påväg in mot New York. Jag var livrädd och överlevde ändå och fick dessutom världens bästa sommar i USA och höst/vinter i London. Så kanske är det bäst att bara hålla andan och hoppa? Övertänka mindre och bara köra?

Ett som jag vet säkert är i all fall att vågar man har man redan vunnit. Du har klivit ut ur din comfortzone, vilket får dig att växa som person och bli lite visare, klokare och modigare än igår. Hur det än går sen så är du redan en vinnare pågrund av det. Glöm inte det.


Gillar

Kommentarer

Instagram @juliacalmestig

Instagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestig