Noosa

Nästa stopp blev Noosa! Vi hade bara en dag i Noosa (pga en guidad tur som var inbokad senare i veckan). Eftersom vi hade legat på stranden då i några dagar, bestämde vi oss för att gå i Noosas nationalparken istället. Sååå bra val nu i efterhand!

Så det var bara att ta på konken ryggorna igen och fylla upp vattenflaskorna. Vi letade febrilt efter vilda koalor i dessa träd efter att vi sett en koalaskylt, men lyckades inte hitta en enda. Djur-älskaren Karin var speciellt ledsen över det haha!

Däremot såg vi denna lilla prick: delfiner!! Så sjukt!

Leden gick hela tiden längs med vattnet, och i sann Australien anda gick man förbi massvis av fantastiska stränder!

Där folk såklart surfade för fullt haha...

Ja, ni förstår ju hur himla fint det var! Tog så mycket kort att hela mitt minneskort rykte haha...

Förutom stränder passerade man också "Hell's gate" (här på bilden). Lät ju inte direkt som ett supertrevligt ställe hehe, men såklart var det superfint också! Vågorna slog hårt mot klipporna nedanför och man hade en sån fin utsikt över hela kustlinjen. Dock blåste det som tusan!!

På ett ställe ledde turen ner på stranden, eller ja, trodde vi alla fall. Vi följde varenda skylt men måste ändå ha lyckats gå fel någonstans. Tyvärr insåg vi det lite försent för plötsligt kom vi in på en nudiststrand (!!) och såklart irrade vi omkring som tusan innan vi kom därifrån haha...

Efter den chocken började stigen gå uppåt en del.

Pulsen må ha stigit, men det var helt klart värt det när man på toppen möttes av den här utsikten!!

Sen var det bara att vandra ner för alla tusen trappsteg på andra sidan. Vi var ändå tacksamma för att vi inte gick åt andra hållet! Mardröm att gå uppför alla trappstegen!

Väl nere tog bussen tillbaka till Noosa centrum och åt hamburgare och sallader. Mat smakar ju aldrig så gott som när man varit ute i naturen i flera timmar!!

Gillar

Kommentarer

Instagram @juliacalmestig

Instagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestig