Min söndag i bilder

Gör er redo för en bildbomb.

Dagen började med att vi tog Manly färjan in till Sydney. Väl inne i stan gick vi till Coles för att köpa lite lunch (blev kyckling med baguetter) och tog oss sedan vidare till Barangaroo för att ta ännu en färja.

Målet för denna dag var Cockatoo Island, en ö mitt i Sydney, som tidigare varit bland annat fängelseö och en plats där man byggde skepp. Nu är den dock en Unesco World Heritage plats, så nu används den endast för turister!

Färjan tog ungefär 20 min och har fortfarande inte kommit över hur mysigt det är att åka färja. Livets transportmedel ju!!

Vi spanade in en massa söta båtar och pampiga hus för flera miljoner kronor på vägen dit!

När vi anlände till ön möttes vi av den här vyn! En klippa mitt på ön och en massa industribyggnader, såg ganska mysigt ut!

Vi kom av färjan, spanade in kartan och bestämde oss på en gång att äta vår medtagna lunch först. Äventyra på tom mage går ju inte haha!

Så vi slog oss ner på en liten gräsplätt och åt våra kycklingmackor. Värre utsikt kan man ju ha!

Sen var det dags att börja utforska ön! Massa byggnader, hemliga tunnlar och konstverk.

Vi kom in på en guidad tur av konstverken, men den dumpade vi snabbt. Ni vet, "Open Art" som de har i svenska städer? Ja, så konstigt var det, så vi lämnade snabbt den så kallade konsten och tog oss vidare på egen hand!

Här byggde de båtar en gång i tiden! Tänk vilken galen idé båtar är egentligen. "Låt oss bygga den här supertunga saken av metall och hoppas på att den flyter i vattnet!". Nästan lika galet som att flygplan kan flyga.

Medan vi gick där bland gamla rustika byggnader svettades vi inte lite. Snapchat sa 32 grader plus att det var extremt fuktigt. Fluffigt hår javisst! Kan ju säga att mitt hår inte kommer sakna fuktigheten här haha...

Märker ni att trappan var vår favorit fotoplats haha?

Japp, här är den igen! Hur cool är inte Nils här förresten? Tycker hon ser riktigt fräsig ut! Vi snackade om att vissa (läs jag haha) aldrig lyckas se cool ut. Har alltid sagt att den killen som säger att jag är cool, snygg och sexig istället för söt och gullig, är min framtida man haha! Enkelt, right?;)

Efter ett par timmar på ön tog vi färjan tillbaka till fastlandet. Vi drog iväg en sväng till Pitt Street och David Jones för att inhandla en snygg bikini till Nils. Två bikinitoppar, en baddräkt och en underdel rikare (haha) tog vi oss sedan till färja nummer fyra för dagen och hem till Manly igen.

Precis när vi kommer på färjan börjar det ösregna, blixtra och åska. Ganska tur ändå! Här har ni förresten operahuset i regn, istället för blå himmel. Tycker allt att det ser lite mystiskt ut! Någon timme senare var vi båda hemma i varsina hus, där mitt var fullt av magsjuka barn haha... Alltid lika mysigt<3

Gillar

Kommentarer

Instagram @juliacalmestig

Instagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestig