Min söndag i bilder

Hej kompisar!

Min vecka har rullat på som vanligt här. Jobb, hänga med kidsen och laga köttfärssås. Super glamoröst haha! Cornelia har ju också hunnit flytta in hos sin nya värdfamilj och sen har min värdfamiljs gamla au pair kommit hit för att hälsa på. Ett tvåårskalas har vi också hunnit med tårta och paket. I söndags var det sen äntligen dags för lite nya äventyr inne i Sydney.

Vår plan var National Australia Museum (typ Naturhistoriska med dinosaurier osv), men tack vare problem med färjan kom vi inte in till stan förrän halv tre. Det blev lite ont om tid till museet med andra ord, så vi bestämde oss för att improvisera lite istället!

Vi svängde till höger när vi äntligen kom av färjan och gick längs med vattnet en bit. Proppat med folk och ett stort kryssningsfartyg som täckte utsikten mot operahuset, men vi var glada för det!

Vi svängde in en snabbis på Museum of Contemporary Art och gick runt och kikade på konst. Modern konst är nog inte riktigt min grej (är det en papperskorg eller ett konstverk? Ingen som vet), men det är alltid mysigt att strosa runt lite på museum.

Sen fortsatte vi ännu längre åt höger, förbi museet, och kom till området "The Rocks". Ett område med gamla tegelbyggnader och mysiga gator, i stor kontrast mot Sydneys höghus gjorda av glas och femfiliga gator.

Av en slump kom vi in på en marknad i "The rocks" med matstånd och hemmagjorda varor, allt från marmelad och magiska stenar till smycken och känguruläder. Vi köpte inget själva, men det var definitivt roligt att bara gå och kika. Massa spännande!

Efter marknaden strosade vi vidare upp mot Pitt Street. Var tvungen att lämna tillbaka en tröja på Topshop. Jag var inne en snabbis på favoriten Zara också, medan Cornelia kollade in utbudet på Sephora. Hittade såklart ett par superfina byxor (när hittar man inte något på Zara?), men höll i pengarna. Klapp på axeln, Julia! Ska försöka spara ihop lite pengar nu till vår roadtrip i maj, men det är sååå svårt haha!

Efter lite mat på ett food court i närheten, bestämde vi oss för att gå ner till Darling Harbour och mer specifikt till "The Chinese Garden of Friendship". Vi hade hört att den skulle vara fin och vi var inte så långt därifrån enligt kartan, så varför inte tänkte vi. När vi kom dit var den dock helt igenbommad. Stängd för dagen. Vi hade inte ens haft en tanke på att den skulle vara stängd. En trädgård liksom? Himla fail hursom haha...

Det fanns i alla fall lite fina träd att ta kort vid där haha, så 100% fail var det i alla fall inte! Efter det drog vi oss mot bussen som skulle ta oss tillbaka till Northern Beaches igen. Det blev en lyckad dag trots lite bekymmer i början! Är man i Sydney är det nog ändå ganska svårt att ha en otroligt hemskt dag;)

Gillar

Kommentarer

Instagram @juliacalmestig

Instagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestig