Luna Park

Hej på er!

Hur går det för er? Sydney livet rullar på här i alla fall och har de senaste dagarna hunnit med att:

1. Boka flygbiljetter hem ifrån Australien. Mitt hjärta går i tusen bitar.

2. Ha både farmor och sen kusiner till familj här i veckan. Har varit fullt hus hela tiden!

3. Vara på en "assembly" i skolan, tänk en storsamling i en aula med hela skolan. Lilla tjejen och hennes klass skulle visa upp en pjäs, så självklart var vi alla där för att kolla! De delade ut priser till elever för uppförande och ansvar (vilket de tydligen gör varje vecka), höll tal och såklart avslutades det hela med att sjunga den australiensiska nationalsången haha... Tänk om man skulle göra det i en svensk skola?

4. Ta tusen bilder, så har så många att visa er nu!

5. Har självklart också hunnit med en sväng till Luna Park, som detta inlägg är dedikerat till!

Min "jag ser min framtida man"-kikning till höger där haha!

Luna Park är alltså ett litet nöjesfält, precis vid Harbour Bridge intill vattnet. Det är ganska ikoniskt för Sydney, så det är ganska sjukt att det tog mig hela 6 månader att ta mig dit för första gången! Har sett det och åkt förbi miljontals gånger, men har aldrig faktiskt gått in!

Nöjesparken i säg var väl inte sådär jättespännande. I princip bara en liten gata, men det var ganska mysigt och trots storleken fanns det en riktigt "nöjesfält-känsla" därinne. Ni vet, ljuden av spelmaskiner och klickande räls, doften av popcorn och sockervadd. Även fast man inte planerat att åka någonting (som oss) är det definitivt värt ett besök! Det är gratis att gå in och på vägen dit kan man passa på att gå över Harbour Bridge också, win-win som man säger!

Nu ska jag kila upp och äta lite kaka. Bakade en vit choklad och citron kladdkaka i veckan som någon måste äta upp haha;)

Gillar

Kommentarer

Instagram @juliacalmestig

Instagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestig