Lucia

Hej hopp och glad Lucia! Tänka sig att hon kom med ljus i håret iår igen! Kan knappt förstå att det redan är Lucia? Vart har tiden tagit vägen? Julafton är liksom nästa vecka? Hur galet är inte det?

Denna Luciadag spenderade jag först hemma, med choklad croissant till frukost (värdpappans födelsedag idag, så festligt värre!) och allmänt latande hehe... Sen sprang jag iväg till Fairlight beachen för en snabb pratstund med Freddy innan jag hoppade på färjan in till city. Hade fått kontakt med några svenskar som skulle gå på luciafirandet i Svenska Kyrkan inne i city som jag skulle möta upp senare på kvällen, men innan dess var det lite julklappsshopping som gällde. Blev en tripp till Pitt Street (stor shopping gata i Sydney) och fick tag i nääästan allt jag behövde. Bara en liten sak som fattas nu, sen är jag helt klar!

När shoppingen var klar mötte jag upp tjejerna och hjälp vad mycket folk det var utanför kyrkan (en blå skapelse intryckt mellan två hus). Vi snackar en flera meter lång kö som snirklade sig längs trottoaren. Precis när det var vår tur att komma in säger tjejen som har hand om inslussningen att det är helt fullt. Lagom kul att behöva vända i dörren, men vi lyckades tillslut deala till oss platser i en trappa haha! Längs bak såklart, men med superbra sikt. Inga huvuden eller mobiltelefoner som skymde sikten här inte!

Sen släktes alla ljus ner och det blev en sån himla fin stämning därinne. Inte fått några julkänslor alls innan, men där, sittandes i en trappa med kroppen vinklad i en konstig vinkel, kom de för första gången! Om man bortser från fläkten som surrade i taket pga värmen kunde vi lika gärna ha befunnit oss i ett vintrigt Sverige som i ett somrigt Sydney.

Hur konstig tradition är inte Lucia förresten? Låt oss klä upp oss i vita särkar med röda sidenband/glitterband runt midjan! Och när vi ändå håller på kan vi väl addera lite ljus i håret, strutar på huvudet och tomtar? Försökte förklara för min värdmamma vad det var jag skulle på tidigare och efter att hon sett filmer från kvällen konstaterade hon att hon aldrig sett något liknande haha!

Jättefint var det i alla fall! Inte sett ett Luciatåg på väldigt länge. Det borde man allt bli bättre på!

Efteråt var det lussekatter och julmust som gällde för hela slanten! Ska det vara, så ska det vara! Min värdfamilj var lika förvirrade över Lucia som åt lussekatter. Försökte förklara att det var det enda rätta sättet att använda saffran på, men de tyckte tydligen att saffransris lät bättre haha! När jag kom hem väntade även ett julbrev från farmor och farfar, så passande att det kom just idag! Tack tack, säger jag för det<3

Hoppas ni får en fin Lucia och ta det försiktigt med alla ljus! Riktigt brandfarligt ju som en australiensare påpekade härnere;)

Gillar

Kommentarer

Instagram @juliacalmestig

Instagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestig