IKEA TEMPE

En utflykt till Ikea här har stått på "att göra"-listan länge och i början på veckan var det äntligen dags! Det är lite av en "utflykt" att bara ta sig dit härifrån. En buss, en färja, ett tåg, ett tågbyte och en promenad senare är du framme haha! Mötte dessutom upp ett par tjejer som också skulle dit som kom ifrån Bondi, så blev en liten extra sväng dit också (vilket är åt andra hållet haha) innan vi tog oss mot Ikea.

När vi äntligen fick syn på skyltarna kändes det som att komma hem haha! Det sjuka med Ikea är ju att det ser PRECIS likadant ut vart man än befinner sig i världen. Vi hade lika gärna kunnat vara i Växjö, Göteborg eller Örebro som i Sydney. Väldigt konstig känsla.

Vi möttes av ett "hej" i entrén och sen fortsatte de bekanta namnen att hagla in. Vad sägs som en "Lysekil cykelkorg" eller "Bråthult soffa"? Så där gick vi runt och läste de svenska namnen och skrattade åt hur dumt det egentligen var. Tänk att gå in på Ikea i Sverige och bara "wooow, svenska namn!!", men på något sätt blev det så himla hemma trots att man är på andra sidan jorden. Kändes väldigt fint.

Och så maten!! Obligatoriskt med köttbullar såklart! Är annars en bea och pommes tjej på Ikea, men inte här inte! Så så gott!

En svensk flagga hängde stolt utanför fönstren också. Aldrig är man väl så patriotisk som när man kommer utomlands?

Mest galna blev vi nog i maten som fanns att köpa precis utanför kassorna. Knäckebröd? Julmust? Glögg? Marabou? Check, check, check och check! Fick med mig lite flädersaft och en glögg hem! Plus en blomma, några krokar och en ljusslinga! Kändes något komiskt att släpa en blomma över hela Sydney, men vad gör man inte haha...

En dag med en liten bit av Sverige, men nu tillbaka till Australien och livet här (som är ganska så fint det också!). Ses igen i sommar Sverige!

Gillar

Kommentarer

Instagram @juliacalmestig

Instagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestig