Hemsedal

I förra veckan tog vi en långweekend uppe i Hemsedal. Så härligt att komma ifrån Göteborg en stund, en liten happening i vardagen liksom, och fjället är ju fantastiskt vackert i hösttider. Blev så imponerad!

fredag.


Vi kom upp ganska sent på torsdagkvällen så fredagen började med långfrukost och lite jobbande. Sedan gav vi oss ut på en liten hike på "kullen" bredvid stugan.


Det var ett riktigt höstigt landskap vi vandrade igenom. Helt magiskt! Vägen gick igenom skog och grusvägar. Väl uppe möttes vi av den här fina utsikten! Det var otroligt dimmigt den dagen, men den klarnade upp ett kort tag medan vi stod på toppen som tur var så vi kunde se ner i dalen.


Efter en lunch tillbaka i stugan (världens godaste gulaschsoppa, varför gör man inte det oftare? Vi körde detta recept) gick vi till ett vattenfall i närheten av stugan. Så mäktigt! Väl tillbaka i stugan blev det bastu och sällskapsspel hela kvällen, mys!

lördag.


På lördagen drog vi på en lite längre hike, Veslehøden. Det var en lång slingrig bilväg som tog oss upp genom molnen innan vi hittade startpunkten för hiken.


Fina Simon och Julia <3 Här är vi alltså redan över molnen. Så häftigt landskap! I början var hiken rätt brant men efter första fasen planade det ut och såg mest ut såhär.


Nej, men hur fint? Naturen är så mäktig. Vi hade med oss grillsaker till lunch och hittade en gammal byggd grillplats längst med vägen. Många norrmän tyckte nog att vi var helt knäppa som började steka hamburgare på en sten haha... Men fint gick det och riktigt god lunch blev det (även om man var lite orolig där ett tag hehe).


Här är vi uppe på toppen. Såg så häftigt ut med de låga molnen som letade sig upp genom skogen. Absolut lite Narnia känsla över det hela. Efter fika och kaffe på toppen började vi vandra tillbaka. Känns alltid så mycket längre på tillbakavägen? Så glada över att det inte regnade hela dagen (vilket det först skulle), att vi till och med fick lite sol på oss. På kvällen blev det självklart ännu mer bastu och spel, ett måste i en fjällstuga ju!

Så nöjda med vår lilla tripp! Så härligt att vara ute i naturen och att hänga med sina kompisar en hel helg tackar man ju sällan nej till heller.

Gillar

Kommentarer

Instagram @juliacalmestig

Instagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestig