Gott nytt år!

Hur galet är det inte att det är 2018 nu? Här i Australien är det nästan den fjärde januari. Fyra dagar in på det nya året redan. Galet är precis vad det är! Igår hämtade jag dessutom upp min syster från flygplatsen. Var lite orolig inför körningen dit innan (flygplatsen ligger ju trots allt på andra sidan Sydney och det var dessutom vänster- och rusningstrafik såklart), men det gick bara bra! 

Min värdmamma förklarade innan i vilka filer jag skulle ligga i i de värsta korsningarna, hon kände sig nämligen "mindre orolig" om hon hade gått igenom det hela innan vilket hon sa när pappan påpekade att jag hade GPS på min telefon haha! Lyckades i alla fall ta mig både dit och hem utan problem, en väg helt själv i bilen och den andra med Cornelia i sätet bredvid mig. Så himla kul att hon är här nu!<3

Men nog om det nu, skulle ju faktiskt prata om nyår och hur det firades i Sydney i det här inlägget! Jag hade ett såååånt mysigt nyår. Vem behöver dunjackor och minusgrader när man kan ha solnedgångar och picknickfiltar istället? Tydligen är det lite så man firar nyår här, man slår sig ner i en park/på en strand och myser med sina vänner hela dagen och sen på tolvslaget ser man de maffiga fyrverkerierna från Harbour Bridgen. Inte tänkte väl vi vara sämre än det, så det var precis vad vi gjorde. Jag och Felicia åkte till Rose Bay, närmare bestämt Domaresq Reserve, och mötte där upp Portia, Linn, Ina och Kasperi för en picknick som inkluderade Dominos pizza, hemmagjorda kanelbullar och jordgubbar.

Vi hade superfin utsikt över hela hamnen och bron, prima plats för fyrverkerierna och inte alls så proppat med folk som på många andra ställen (folk tältar alltså på vissa ställen för att få en plats längst fram alternativt ställer sig i kö kl 7.00 på morgonen, helt galet!!).

När tolvslaget sen kom vadade vi ut i vattnet och tittade upp mot en färgsprakande himmel. Vilken show det var! Fyrverkerier, ljus, lampor, wow säger jag bara! Vi fick nästan nypa oss i armen för att förstå att det var på riktigt. Där stod vi, tre svenskar, två finnar och en engelsk tjej, med havet upp till vaderna och sanden mellan tårna medan vi firade in 2018. Magisk kväll!

Sen var det bara att börja ta sig tillbaka till Manly igen. Rose Bay ligger extremt långt bort från Manly, speciellt i nyårstrafik, så tog mig nästan tre timmar att ta mig hem, men det gjorde egentligen inte så mycket. Var sån stämning i Sydney överallt, så var supermysigt att gå runt på gatorna. Hann dessutom ringa både mamma och pappa, farmor och farfar och min kusin Ludde som fyllde år. Lite kul att ringa ifrån 2018 när de fortfarande hade 2017 i Sverige hehe...

På nyårsdagen åkte jag sen med min värdfamilj och surfade på Freshwater beach, eller "Freshie" som alla säger här. Alla i familjen surfar, inklusive kidsen, så de bestämde sig för att lära mig allt de kunde. Måste ändå säga att jag blev bättre och bättre! Tur att vi ska en vecka till Gold Coast aka värsta surfstället på fredag, perfekt tillfälle att verkligen lära sig ju! Sjukt pepp!

Innan jag checkar ut för dagen ska jag jobba lite på planerna inför 2018, har så himla mycket kul att se framemot! Min syster sover dock redan bredvid mig här, så hon vaknar väl 04.00 imorgon bitti. Älskade jetlag haha!

Gillar

Kommentarer

Instagram @juliacalmestig

Instagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestig