Gotlands guide: Sydvästra kusten

Här kommer en liten guide på vad vi hittade på under vår lilla en-dagars roadtrip på Gotland senast. Vi körde ner längs med den sydvästra kusten från Visby och stannade till på några olika ställen. Så här kommer en massa tips!

Fridhem.


Första stoppet blev Fridhem, prinsessan Eugenias sommarbostad under 1860-talet. Fantastiskt fint precis vid en stenstrand och ett litet vattenfall! På sommaren ska det även finnas ett fik här, men då vi var här i april var det inte öppet ännu.


Efter detta stopp bör du ta en avstickare till Högklint (klippan du ser på strandbilden här ovanför). Fantastiskt fin utsikt! Vi hade dock varit där en annan gång, så vi skippade det denna gång.

Loppisar och inredningsbutiker.


Nästa stopp blev ett antal olika inredningsbutiker och loppisar vi hade spanat in längs vägen. Är det något det finns massor av på Gotland så är det mysiga inredningsbutiker och fik längs vägarna. Vi stannade till på Café Berså, Tofta prylmarknad och Stylemood. Alla värda ett besök!

Tofta prylmarknad / Café Berså

Gnisvärd.


Mellan butikerna tog vi ett stopp i Gnisvärd. Här finns den sydligaste delen av den kända stranden Tofta Strand. Vi hade köpt med oss bullar och kakor och kalasade på stranden. Sol och lä, så härligt!


Efter Gnisvärd passerade vi massor av mysiga små samhällen, ofta med badplatsskyltar överallt. Bara att svänga ner alltså om man var sugen på ett dopp! Vi passerade även Grå Gåsen där Så Mycket Bättre spelas in. Såg inte alls ut som på TV! Varför känns det som om det alltid är så haha?

Hoburgsgubben.


Efter långa, slingriga kustvägar hittade vi tillslut till öns sydligaste del där den kända Hoburgsgubben huserar. Förutom att se den kända rauken gick vi upp på en liten kulle till höger om den och fick se fantastiskt fin utsikt som belöning.


Missa inte heller att ta den vackra kustvägen antingen till eller från Hoburgsgubben. Ja, den heter faktiskt "vacker kustväg" på skyltarna så omöjlig att missa haha!

Hoburgsfyr.


Sista stoppet för dagen blev Hoburgsfyr, som låg precis intill Hoburgsgubben. Sommartid kan man gå upp i fyren för 40kr och blicka ut över vyerna. Vägen dit kryllade av kaniner, hur konstigt är inte det? Hela vägen var full av dem och vi fick smyga fram med bilen. Så söta dock!


Efter fyren körde vi tillbaka mot Visby! Så himla fin dag! Finns såklart hundra andra platser att besöka, finns verkligen så många fina och vackra ställen längs hela vägen. Kanske är det det som är det bästa med en roadtrip ändå? Att man kan få syn på något oväntat längs vägen och stanna till precis vart man vill.

Gillar

Kommentarer

Instagram @juliacalmestig

Instagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestig