God Jul och allt det där

Hej på er!

Hur har ni det? Alldeles för länge sedan jag bloggade, blir så trött på mig själv haha... Om ni vill höra några ursäkter så var veckan innan jul superhektiskt, med alla tre barnen hemma och massa julprepp. Sen åkte vi till Canberra en vecka för själva julfirandet då pappans familj bor där och datorn fick då stanna hemma. Här kommer en snabb liten summering av mitt liv i alla fall de senaste veckorna!

Jag och tjejerna har hunnit med att baka både pepparkakor och christmas cupcakes, självklart med julmusik spelandes i bakgrunden! Pepparkakorna blev såklart inte alls lika goda som när vi gör dem hemma i Sverige efter mormors recept, men de blev i alla fall ok!

Jag var iväg till ett museum inne i Sydney, "Hyde Park Barracks Museum", en måndag. Gratis ljudguider hade de (<3) så gick runt och lyssnade på hur immigranter först kom till Sydney och hur de levde på den tiden.

Lite kollande av juldekorationer på Sydneys gator hann man såklart också med!

Jag besökte jultomten med värdfamiljen och blev tilldelad rollen "försök få lillen att sluta gallskrika"-personen haha! Var mycket skrikande den dagen. Innan kortet skulle tas tillsammans med tomten var nämligen lillen tvungen att klippa sig. Andra frisörbesöket var inte lika lyckat som det första kan jag säga! Mycket tårar och ilskna skrik!

Sen for vi iväg till Canberra och bodde hos farmorn och farfarn i nästan en vecka. På självaste julafton sprang jag runt på marknader tillsammans med farmorn och inhandlade det sista i julklapps- och matväg till dagen efter. De firar ju nämligen jul 25de här, men alla grattade mig den 24de eftersom de visste att jag friade då haha! De erbjöd till och med att köra mig till Ikea så jag skulle få lite Sverige stämning!

Såhär såg det sen ut på juldagen. Det var tomtesäckarna med presenter från tomten och sen presenter från släkt och familj i hörnet. Lite annorlunda ifrån hemma är att de öppnar presenterna det första de gör på morgonen (tomten har ju varit där på natten för att lämna paketen i säckarna), vilket betyder att det är barn uppe redan vid 6.00 tiden. Ingen sovmorgon här inte! Även jag fick lite julklappar inklusive en Maraboukaka (Hur gott?! Åt upp den på en dag hehe...). Lillen smög en gång in i mitt rum och åt upp den jag hade med mig ifrån Sverige så de kände sig väl lite skyldiga haha!

Efter att alla julklapparna var öppnade åt vi croissanter till frukost och sen började själva julbordsförberedelserna. Det var sååå mycket folk som kom över till lunchen (farmorn har ju 13 syskon haha) och alla behövde såklart äta! Själva maten sen, kan ju 100% säga att jag föredrar australiensisk julmat över svensk! Det var grillad skinka, pork och kalkon med gravy och ugnsrostad potatis plus en massa goda sallader med både feta- och parmesanost. För övrigt tyckte de att det var jätteroligt att vi hade köttbullar på vårt julbord haha? Ett måste sa jag! Till efterrätt blev det alla Australiensares favorit, Pavlova, och chokladkaka med glass.

Resten av dagarna lekte vi med alla nya leksaker, träffade vänner till familjen som bodde i Canberrq och bara allmänt tog det lugnt!

Nu är vi hemma i Sydney igen och på tisdag kommer min bästa syster hit!! Så sjuuukt. Det nästbästa är att hon ska ha med sig det godaste plockgodiset som finns, punchpraliner. Längtar!


Gillar

Kommentarer

Instagram @juliacalmestig

Instagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestig