Första inlägget i Australien

Whaaaat? Nu är jag här, känns verkligen så konstigt! Har blivit lite ont om inlägg här av den enkla anledningen att så fort jag lägger mig i sängen är jag helt utslagen. Allt nytt och att prata engelska hela tiden tar verkligen på all ens energi. Då har vi inte ens nämnt jetlagen... Hursom, ska försöka sammanfatta de senaste dagarna så gott jag kan nu tänkte jag! Dock har det blivit ont om bilder, då mobilen legat kvar hemma hela tiden och kameran har jag inte ens tagit upp, måste bättras pronto!

Manlyyyy häromdagen

Anlände äntligen till Sydney efter en 24h lång flygresa. Lyckades få sittplats utan någon precis bredvid mig på båda flygningarna, så kan inte alls klaga på något där! Qatars service var även superbra och maten helt okej faktiskt. Man undrade ju lite hur det skulle gå i immigration sen från alla tv-program man sett haha, men det hela skedde väldigt smärtfritt. Behövde inte ens gå och prata med en passkontrollant utan kunde gå i en e-pass kö och ta bilden själv. Så smidigt! Den längsta väntan var på väskan sen som tog evigheter.

När jag väl hade kommit igenom allt väntade mamman i familjen i ankomsthallen. Vi körde hemåt och resten har gått i ett!! Jag har lärt känna familjen, alla rutiner (sååå mycket att lära sig, de ska ha olika uniformer, tenniskläder, balettkläder, mat serveras då, nappflaskan ska ha det och det i sig osv), blivit bekant med vänstertrafiken, varit på fotbollsavslutning, träffat massor av grannar, tagit promenader till Manly och varit på barbeque i sjukaste huset precis vid vattnet i Manly bland mycket annat.

Från huset vid barbequen såg vi alltså ut över vattnet där massvis låg i vattnet för att surfa och sen även valar (!!!). Sittandes i vardagsrummet hemma hos någon. Hur knäppt är inte det? Då på något vis slog det en att man inte är i Sverige längre. Det här är Australien, där man ser valar från någons vardagsrum.

Imorgon är pappan hemma så vi ska nog försöka ta oss till banken och sen övningsköra lite mer. Känns lite som att ta körkort på nytt haha... Smala gator, stor bil och vänstertrafik. Inte win-win-win på den inte. Känner mig för övrigt mer och mer hemma här för var dag som går. Familjen är jättesnälla och inkluderar verkligen mig i allt. Nu ska jag bara se till att hitta några vänner, så man inte behöver sitta själv sen på sina lediga dagar!

Gillar

Kommentarer

Instagram @juliacalmestig

Instagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestig