Första gången i Sydney

Förra veckan åkte jag äntligen in till Sydney för första gången! Wiho! Fick skjuts av pappan i familjen till färjan (hur mysigt att åka färja in till stan egentligen?) och det var verkligen en sån fin tur in! När man anlände till terminalen i Sydney fanns Harbour Bridge på ena sidan och Operahuset på den andra. Så häftigt!

Kul att man lyckades ta bilden så en himla lampa täcker M:et haha...

Inne vid terminalen, Circular Quey!

Väl i stan mötte jag upp med några andra au pairer, jobbar ju på min umgängeskrets här nere haha, och samtliga var från Tyskland. Så många tyskar au pairer här!! Vi gick först till Operahuset för att knäppa några typiska turistbilder!

Kändes så konstigt att faktiskt se operahuset på riktigt. Hur många gånger har man inte sett det på filmer och bilder innan? Ännu konstigare var att det faktiskt var precis som jag hade föreställt mig. Annars brukar ju alltid saker vara mindre (frihetsgudinnan haha), större eller på något sätt annorlunda än vad man tänkt sig, men inte denna gång!

Efter det tänkte vi att det skulle vara kul att gå en bit på bron, så vi irrade oss fram till några trappor en bit bort som skulle ta oss upp på en gångväg längs bron!

Trapporna hittade!

Visst är det väl en sjukt ful bro haha? Känns ju lite som ett fängelse på bilderna till och med! Nej, vacker är den verkligen inte.

Desto vackrare vy över Operahuset och staden kunde man i alla fall se ifrån den!

Sen tog vi tåget (de kallar det train här, men är inte tåg som i Sverige, mer tunnelbanan liksom) en bit in i centrum och kollade in Queen Viktoria Building!

Queen Viktoria Building rakt fram, i mitten!

Kort och gott var det ett fancy varuhus, lite gammaldags inrett, med en massa dyra märkesaffärer. Inget för den här plånboken alltså, men fint var det!

Resten av dagen kommer i del 2! Blir alldeles för långt annars!

Gillar

Kommentarer

Instagram @juliacalmestig

Instagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestig