Etsu Izakaya

En kväll i Gold Coast gick vi till en fantastisk japansk restaurang. Till en början trodde vi att vi kommit fel. Det fanns inga skyltar, ingen ingång, ingen meny uppsatt. Hade vi verkligen rätt adress? Vi ringde restaurangen och frågade och vips så drogs en vit ladugårdsvägg åt sidan. Där bakom var det fullt liv i en smal, liten restaurang. Så himla konstigt! Vi hade som tur var i alla fall kommit rätt!

Vi skyndade in och blev visade till vårt bord, därifrån kunde vi se in i köket där fisk grillades och ris kokades. Idén med restaurangen var att man beställde in en massa små rätter till sitt bord som man sedan delade på tillsammans. Lite tapas känsla, men med japansk mat!

Jag hade tidigare aldrig riktigt ätit japansk mat. Jag associerade det alldeles för mycket med sushi för att ens tänka tanken på att gå till en japansk restaurang. Pappan försäkrade mig dock om att han inte heller gillade sushi, men att han älskade japansk mat. Och inte blev jag besviken!

Maten var sååå god. Hur kan jag ha missat detta innan? Rätt efter rätt kom in och vi åt tills vi knappt kunde sitta upp längre. Fy så gott det var!! Jag fuskade dock lite och åt med gaffel istället för pinnar. Mycket mer effektivt haha! Restaurangen var så mysig också med målningar, lyktor och go stämning. 10/10 helt enkelt!

Gillar

Kommentarer

Instagram @juliacalmestig

Instagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestig