En söndag i Newtown

Hej vänner!

Igår drog jag och Nils till Newtown för att spana in en massa funky shops och secondhand butiker. Newtown har verkligen en heeelt annan vibe än många andra delar av Sydney. Där resten av Sydney är ganska posh och polerat är Newtown lite "rough around the edges". Här blandas olika människor från alla tänkbara bakgrunder och gatorna är fulla av konstiga, roliga, annorlunda butiker. Inga high street butiker här inte!

Det var fortfarande fullt av regnbågsskyltningar sen Mardi Gras i veckan. Fint!!

Nils lika snygg som alltid!

Älskar "Blind date with a book" idén. Döm inte en bok efter omslaget säger man va?

Vi gick hela tiden längs huvudgatan "King Street" och det är där all action sker från vad vi kunde se!

Såhär koncentrerad kan man se ut när man försöker hitta vart nästa buss går ifrån haha!

Hur sjukt är det inte att samkönade par inte har fått gifta sig i Australien förrän förra året? Man ser fortfarande massa slogans uppsatta överallt. "Vote yes for love", hade inte kunnat säga det bättre själv!

Efter att ha strosat längst med King Street ett tag, tog vi bussen till Bondi Junction på andra sidan stan. Varför tänker ni kanske? Jo, där fanns det enda H&M i hela Sydney som möjligtvis hade ett par byxor jag suktade efter. Mycket krångel kring de där byxorna ska ni veta. Tydligen är de en del av "Trend"-sortimentet, vilket bara två H&M i Sydney har. På det ena hade de bara en storlek kvar som såklart var för stor och inte visste de när de skulle få in dem igen. I Bondi hade de också bara ett par kvar, MEN de var i rätt storlek!!! Ödet tyckte vi! Man ska inte underskatta materiel lycka haha!

Sen åt vi på det här mumsiga stället. Vi tror att det hette Schnitz och gudars så gott det var! För det första: de hade pommeskrydda på sina pommes. Pommeskrydda. Ni förstår inte vad lycklig det gjorde mig! Kan knappt fatta att jag har överlevt 6 månader utan den nu haha! För det andra: de hade en curry dipp som smakade precis som curryn hemma, liiivet!

När vi var mätta och belåtna strosade vi lite till i affärer (Gillar ni Zara, åk till den i Bondi Junction! Den bästa Zara jag har varit på här i Sydney!) och tog sen färjan hem. Förresten, har ni sett filmen "The greatest showman"? Så himla bra. Älskade låtarna, skådespelarna (Zendaya och Zac Efron!!!) och allt runtomkring. Magisk! Ni måste se den helt enkelt.

Gillar

Kommentarer

filippaml
filippaml,
Wow vilka fina bilder!! Ser och låter väldigt härligt! <3
nouw.com/filippaml
juliacalmestig
juliacalmestig,
Åh, tusen tack Filippa! Kram<3
nouw.com/juliacalmestig

Instagram @juliacalmestig

Instagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestig