En helg i Gold Coast

Hej där! Hur har er helg varit? Fin hoppas jag! Själv har jag varit på äventyr till Queensland med värdfamiljen, staten ovanför New South Wales (där Sydney ligger). Familjens kusin fyllde ett år i veckan (mammans brors barn) och i helgen hade de styrt upp ett födelsedagskalas med farm tema! Kul jul! Lite kruxigt bara att ta sig dit, det tar hela 10 timmar att köra upp, men tur då att det finns flyg så man kan åka tidig lördagsmorgon och komma hem sent söndagskväll och fortfarande ha nästan två heldagar däruppe!

6.00 satte vi på oss bilbältena och rullade mot flygplatsen! Efter att ha gått vilse i parkeringshuset och en frukost på Mcdonalds klev vi sen på flygplanet som skulle ta oss till Gold Coast! Väl där hämtade vi ut hyrbilen och tog oss till lägenheten de hade hyrt. Dock hade något blivit fel med bokningen, så de fick smyga in mig haha! Något "de inte hade gjort sen de var unga" sa min värdmamma haha! Morbrorn bodde uppe i bergen, och bilfärden dit var sen sååå fin! Lyckades såklart inte ta några bra bilder i farten (vi var sena som vanligt, den här familjen alltså haha), men tänk er berg, dalar, massa gröna träd, och blå himmel.

Kalasdags! Ni ser ju vad fint de hade gjort det! Tydligen är mamman superpysslig och saker var minst lika fina och genomtänkta på deras bröllop fick jag höra. Riktigt finurligt och personligt! Mamman och lilla kusinen hade matchande blomsterkransar, det serverades "sausage rolls" (vilket de äter här hela tiden haha) och nutella donuts och massa djur fanns att gosa med (ska det vara fram tema så ska det!). Som en bonus hade två pyton ormar krupit in i ett skjul på baksidan. Australien <3 Hursom, alla var verkligen så trevliga och välkomnande! Morbrorn sa flera gånger vilken champ jag var som tog hand om hans systerbarn så bra haha!

Efter ett tag började det spöregna och vi fick flytta kalaset in i huset. Det gjorde ändå ingenting för musik sattes på och ännu mer fika och snacks kom fram. Alla fönster stod öppna, så man kunde höra regnet och åskan utanför, och efter ett tag började några improvisera en jam session med sång, munspel och gitarr. Kändes som en scen ur Hannah Montana där ett tag haha!

Dag 2 spenderades sen på stranden, i poolen och på ett Boda Borg/lustiga huset/lazrar i mörkret/massa speglar/illusioner och synvillor-ställe i stan. Stranden var superfin, poolen något kall och stället väldigt kul!

För att sammanfatta, jättefin helg och så roligt att se något annat än Sydney också! Var kul att spendera lite tid med tjejerna också där man bara kunna leka runt och inte behövde hålla ett öga på lillen hela tiden eller preppa lunchboxar. Vi ska ju tillbaka till Gold Coast och Byron Bay i januari på semester och jag ser ännu mer fram emot det efter den här helgen!

En annan kul nyhet är att min syster ska komma ner hit!!! Hon ska först besöka mig och träffa alla och sen ska hon försöka hitta ett jobb och boende (självklart i Manly då så hon kan vara nära mig tycker jag!). Ska bli sååå kul!! 2 januari kommer hon hit, så inte alls långt kvar! Nästan exakt tre veckor bara, vilket kommer gå så fort!

Idag blir det strandhäng och sen julpyntning i huset (i 30 graders värme haha). Ha en fin måndag kompisar!

Gillar

Kommentarer

Instagram @juliacalmestig

Instagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestig