En dag med min syster

Förra veckan var min syster här på besök, så mysigt! Särskilt bra var det då jag har haft problem med värmen här hemma och var i behov av en extra värmekälla haha! Det här var vad vi hittade på under en dag när hon var här:


Vi började i Camden för att sedan ta oss vidare mot Angel och Islington. Vandrade runt ett tag, hittade ett Chipotle att äta lunch på (tips om ni vill ha billig snabbmat och är trött på Mcdonalds. Fungerar som Subway i princip fast med burritos) och fick syn på den här fotovänliga biografen. Jättemysigt område, ska definitivt åka dit snart igen!

Vidare gick vi mot museum nummer ett för dagen, The Geffrye Museum i Shoreditch. Både jag och min syster är stora fan av museum och London är ju definitivt rätt stad för det!

I detta museum fick man se hur inredning varierat under århundradena, från 1600-talet till nu. Längs hela korridoren (bild 2) fanns rum dekorerade (som bild 3) och det var faktiskt väldigt intressant att se. Roligt med ett lite mer virtuellt museum till skillnad från det klassiska "läsa på en skylt"-konceptet.

Såklart försökte vi oss på en hoppbild, ni vet en sådan där när man slår ihop klackarna. Dock är jag nog lite besviken på resultatet haha...

Senare tog vi oss till National Portrait Gallery, som ligger precis intill The National Gallery. Kan vi gissa vad som fanns där?

Jajamensan, en hel massa porträtt! Min syster är superintresserad av historia så för henne var detta som att slå på TV:n och de visar ett avsnitt av OTH. En tiopoängare med andra ord.

Jag beundrade nog mest den fantastiska byggnaden det låg i. Helt magisk!

Dagen avslutades med en vy av Big Ben i mörkret innan vi tog bussen hem igen!

Gillar

Kommentarer

Instagram @juliacalmestig

Instagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestig