Art Gallery of new south wales

I söndags passade jag på att åka in till Sydney. Maxtaket för kollektivtrafiken på söndagar är 2,60 dollar vilket är helt fantastiskt! Endast färjan in till Sydney kostar annars 8 dollar! Då jag hade en ganska planlös dag bestämde jag mig att gå till konstmuseet som mormorn i värdfamiljen rekommenderat flera gånger.

Fin byggnad: check!

Väl inne fanns en blandning av både äldre och nyare verk, från diverse olika tidsepoker, av världskända till mer inhemska konstnärer.

De hade även en del fotografier! Har alltid tyckt att fotografier är något av det roligaste att kolla på!

"The content of this painting is invisible; the character and dimension of the content are to be kept permanently secret, known only to the artist." Vad menar du nu?

Varför inte lite Simpsons med vattenmeloner och cigaretter?

Ibland undrar man vem det är som har tittat på de här verken och tänkt "Ja, låt oss sätta upp detta på ett museum! Helt genialiskt ju!" haha...

Efter museet, och en del funderingar över vad som anses vara konst nuförtiden, begav jag mig mot Pitt Street, en gata full av affärer! Blev lite shopping på Zara, ett par jeans bland annat. Sjukt onödig och tung grej att köpa här egentligen, men när man hittar de där perfekta man velat ha länge kan man helt enkelt inte hålla sig!! Försökte hitta en keps också, men hittade ingen bra! ALLA har keps på sig här och som den "dör-hellre-än-att-ha-keps-på-mig"-människan jag vanligtvis är måste jag erkänna att jag fallit för grupptrycket. Hittade dock inte den ultimata, så letandet fortsätter!

Annan kul sak är att jag, Ida och Amanda bokat biljetter till The Weeknd i december!! Hur taggad är man!?

Gillar

Kommentarer

Instagram @juliacalmestig

Instagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestig