Aussie skolan

Här är två bilder på hur skolan ser ut där den yngsta tjejen går i andra klass. Den äldsta, som går i fjärde klass, går i samma skola fast precis över vägen. Detta gör att jag alltid måste släppa av dem på två olika ställen på morgonen vilket kan vara lite stressande haha... Här kommer lite info och observationer om skolan här!

  • Skolan börjar 9.00 och slutar 15.05 varje dag för alla årskurser. När skolan slutar är det full fart utanför innan eleverna ens kommit ut. Gatan är helt full av bilar där föräldrar sitter och väntar och skolgården kryllar av folk som ska hämta upp barnen. Mitt i allt det kaoset sitter alltså jag också och väntar, med en barnvagn och en liten minsting, varje dag jag hämtar. Ganska annorlunda från svenska skolor!


  • De har såklart skoluniform (finns två olika, sports eller vanlig, plus olika för vinter och sommar på det), de måste alltid ha med sig en hatt i väskan eftersom solen är så stark här och de har med sig lunch i princip varje dag. En typisk lunch i den här familjen består av en frukt, en smörgås, och något slags snacks (kan vara en kaka, bar, kex eller liknande).


  • En annan väldigt stor skillnad är att de älskar det att jämföra eleverna här. I svenska skolan ska ju alla alltid vara jämlika och ingen favoriseras. Här har de istället massor av olika poängsystem, priser och olika indelningar beroende på hur duktig man är och hur väl man presterar. Fick frågan vem som var bäst på matte i min klass av yngsta tjejen idag och jag hade verkligen ingen aning. Man jämfördes ju inte riktigt på det sättet. Hon visste däremot precis vem det var, vem som hade fått pris vid slutet av terminen p.g.a. dennas prestationer och vem som samlat in mest poäng. Hon går då i tvåan och är sju år gammal. Kan tycka att det känns lite tidigt att behöva oroa sig för sånt!!

Gillar

Kommentarer

Instagram @juliacalmestig

Instagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestig