North Head

I torsdags så bestämde jag och Amanda oss för att ta en promenad upp till North Head, ett naturområde längst ut på udden Manly ligger vid. Båda två hade endast åkt bil upp dit förut, så vi tänkte att nu var det var dags att dra på sig hikingskorna!

Vi möttes upp vid wharfen och tog oss sedan strandpromenaden bort till Shelley Beach (där jag hade sett att det fanns en stig upp till North Head). Hade aldrig varit bortta vid Shelley Beach förut, men åh vad mysigt det var där!! Amanda tipsade om att ifall det blåser för mycket vid Manly beach kan man alltid gå till Shelley. Det ligger som i en bukt så det är tydligen nästan alltid vindstilla där!

Minns ni när jag och Amanda gick runt och letade efter en speciell glass för ett tag sedan, men fick nöja oss med GB? VI HITTADE DEN I SHELLEY!! Helt random dessutom, så när vi såg skylten var vi tvungna att köpa varsin! Väl värd väntan<3

Sen började vi ta oss uppåt och hittade en massa fina utsiktsplatser! Vägen var lite oklar, men vi följde efter ett par pensionärer som hade en North Head karta haha...

Oklarare skulle det dock bli för helt plötsligt tog stigen slut vid en stor mur och allt folk från innan var helt försvunna. Vi kunde inte ta oss över den och inte heller ta oss runt den. Förvirrade som aldrig förr gick vi där fram och tillbaka och kände oss dumma.

Tillslut hittade vi den här lilla öppningen. Den skulle man tydligen krypa igenom för att ta sig vidare. Kändes nästan som en Boda Borg bana alltså haha... Så sjukt oklart verkligen!

På andra sidan muren kom vi till Sydney Harbour National Park och härifrån fanns det skyltar att gå efter som gjorde det hela mycket enklare! Från och med nu så tappade vi inte bort oss enda gång, guldstjärna!

North Head har tidigare haft något att göra med andra världskriget. Varken jag eller Amanda visste exakt hur det var, men vi hittade en massa creepy byggnader längs med stigen. Kändes som att vara i någon slags skräckfilm stundtals.

Övergivna byggnader var inte det enda konstiga vi hittade. Baracker, gamla plåthus, ett crossfit gym och det här stora röda fälten är andra exempel. Tror egentligen inte att det var så udda, men det kändes så konstigt eftersom allt var så himla öde.

​Tillsist kom vi fram till målet och vad North Head är mest känt för: utsiktsplatsen! Här ser ni Sydneys skyline. Precis bakom gräset gömmer sig operahuset och Harbour Bridge och precis framför kan ni se färjan vi alltid tar in dit. Den ser så liten ut på bilden!!

Sedan tog vi bussen ner till Manly igen, så tips är att ta antingen bussen upp eller ner! Supersmidigt! Att bussen sen gick till Warringah Mall som var nästa stopp för dagen gjorde ju det hela ännu bättre!

Gillar

Kommentarer

Instagram @juliacalmestig

Instagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestig