Edinburgh dag 1 fortsättning

Fortsättningen på dag ett kommer här!

Efter slottet gick vi lite i Edinburghs butiker. Egentligen var vi påväg till en annan utkiksplats, Calton Hill, men vi kan ha gjort några stopp på vägen hehe...

Alla butiker som du kan tänka dig i London finns även här, inte dåligt med andra ord! Enda skillnaden är att de kanske bara har en butik utav den istället för fem som i London. Dock betydligt lugnare och mindre hetsigt i Edinburgh! Så skönt!

ÄÄÄH, kan inte hantera att min syster går runt och ser ut sådär hela tiden? Hon visste inte ens att jag tog bilden och ser ändå ut som någon rätt ur en Maybelline reklam?

Hur häftigt med julmarknad mitt i staden också? Magisk kontrast mot de gamla byggnaderna bredvid!

Efter en liten titt i affärerna tog vi oss ändå vidare mot Calton Hill, en utkiksplats mitt i stan. Vem hade vetat att Edinburgh var så himla backigt? Värre än San Fransisco!!

Uppe på utkiksplatsen fanns några små hus och skulpturer, en väldigt picknickvänlig gräsmatta och såklart fantastisk utsikt igen.

Här ser ni Arthur's Seat igen, men lite närmare än sist!

En vacker syster.

Och en fantastiskt fin solnedgång. Regn, regn, regn har man ju hört om Skottland, men vår första dag bjöd på inget annat än strålande solsken. Lycka!

Efter en stunds njutning på toppen tog vi oss ner igen, åt middag på Five Guys (bästa hamburgarna du kan köpa!!) och kollade vidare i butikerna. På kvällen gick jag och Nils sen på balett. Vi hade sett reklam hela dagen om Askungen som balett och bestämde oss tillsist för att spontanboka två platser. Så bra beslut! Den var sååå fin!!! Älskar balett<3 Konstigaste som hände var dock att ALLA i pausen gick och köpte glass? Himla orimligt haha... Men vi ville ju såklart inte vara sämre så vi köpte varsin också. Tänk att sitta och smutta på en mintglass på Operan i Stockholm. Det hade varit grejer det!

Sammanfattningsvis, en fantastiskt fin första dag i Edinburgh hörni!

Gillar

Kommentarer

Instagram @juliacalmestig

Instagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestig