Edinburgh dag 1

Vi började dagen med att gå en sväng längs en utav Edinburghs kändaste gator, The Royal Mile, för att så småningom komma fram till Edinburgh Castle.

Gatan var full av turister, gatumusikanter som spelade säckpipa och affärer som sålde både det ena och det andra med skotskrutigt tyg. Det märktes att just denna gata finns med i alla guider någonsin skrivna om Edinburgh stad.

Men trots alla den tydliga känslan av en turistattraktion var gatan väldigt mysig. Vackra stenfasader kantade gatorna och var man än vände sig fanns mysiga gränder att gå ner i, något som kännetecknar just de gamla delarna av Edinburgh.

Visst känns det hela lite Harry Potter? Fick sjukt starka vibbar haha!

Påtal om Harry Potter vibbar, här har ni en verklig Diagon Alley i egen hög person!

Vi hade lite tid över innan vår inbokade tid till slottet, så vi bestämde oss för att ta en runda i de gamla kvarteren och gatan Victoria Street. En himla fin gata hörni! Tips att gå upp på Victoria Terrace i slutet av gatan för att verkligen känna in gatan ordentligt.

Landmärket som kännetecknar Edinburgh, slottet, och äntligen var det dags för oss att gå in! Det är sant som man säger, man ser verkligen slottet vart man än befinner sig i staden.

Men innan vi gick in stannade vi till vid slottsgården precis innan och knäppte några fina bilder. Superfotovänlig plats så se till att ha lite extra tid där om ni vill få med lite Edinburgh views i kameran!

Titta bara vad fint! Berget i bakgrunden är för övrigt Arthur's Seat, en populär utkiksplats (kanske var så att vi vandrade upp där dag två;) ).

Kolla in detta ljus! Magiskt!

Efter en liten photosession var det äntligen dags att gå in! Vi gick på fuktiga kullerstensgator, trots att det inte regnat på hela dagen, och besökte byggnad efter byggnad. Slottet bestod nämligen inte bara utav en utan flera stycken.


Så fort man tittade över slottsmuren möttes man av Skottlands rullande kullar och sjöar. Lite knepigt kanske att bygga ett slott på en gigantisk, brant kulle, men vilka vyer man får! Pax för ett hus på en höjd tack!

Vi såg allt från kungliga kronor och tiaror till kapell och fängelsehålor, som så sig bör på ett slott från 1300-talet.

Fortsättning följer...

Gillar

Kommentarer

Instagram @juliacalmestig

Instagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestig