Chinese New Year

Här i Sydney är det kinesiska nyåret väldigt stort. Man har uppträdanden, konstutställningar, tävlingar, fester, ja allt möjligt helt enkelt. Firar vi ens det i Sverige? Känns som om det mest är något man på sin höjd nämner i förbifarten. Oftast är väl folk så inställda på att det kanske, möjligtvis, alldeles snart kommer att bli vår att de inte har tid att fira något alls. Efter 22 år i Sverige är jag definitivt en utav dem. Därför var det väldigt kul att få uppleva lite av firandet här!

Jag och Cornelia tog en promenad runt Circular Quey häromdagen för att spana in några konstverk. Alla år i den kinesiska kalendern fanns representerade. Allt från tigrar och råttor till oxar och grisar fanns utställda runtom hamnen.

Här har ni mitt år: grisen! Enligt internet är mitt födelseår 1995 trägrisen år, vilket betyder att jag är extra snäll, förtjusande, lättsam, generös och modig. Mina lyckonummer är alla nummer bestående av 2, 5 och 8 och 2018 ska tydligen vara extra lyckosamt för mig inom kärlek. Återstår väl att se haha!

Söta var grisarna i alla fall!

Min syster är oxe!

Och så då årets djur: hunden!

Väldigt mycket hokus pokus kring det här haha, men måste erkänna att det är lite kul ändå. Lite som ett horoskop. Kanske ska börja spela på nummer 2, 5 och 8 på chokladhjulen på Liseberg när jag kommer hem för säkerhets skull;)

Gillar

Kommentarer

Instagram @juliacalmestig

Instagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestig