Canberra day 1

Efter Floriaden åkte hela familjen iväg på picknick tillsammans med två andra familjer. Föräldrarna i familjen träffades medan båda gick på universitetet i Canberra, så de har fortfarande massor av vänner kvar där! Vi packade bilen med kycklingsmörgåsar och åkte sen till en park med massor av Eukalyptusträd en bit utanför Canberra. Där fanns det en bäck att bada i för barnen och en stor lekplats att springa runt på. Blev erbjuden att bo hos ena familjen ifall jag åker till Canberra igen, trots att vi just träffats (älskar Australiensare haha!!).

Efter picknicken for vi iväg till pappans farmor, en liten, pigg dam på 93 år som varje söndag tar sin rullator bort till kyrkan. Även här blev jag mottagen med en stor, varm kram. Vi åkte dit pga att de var 21 års firande av en kusin hemma hos henne, men när vi väl kom dit hade alla redan åkt hem haha... Fläkt och fart hade det i alla fall varit innan, med hela huset fullt av människor. Den där lilla, pigga damen har nämligen inte mindre än 14 barn!! Varav min värdpappas mamma är den äldsta. Kan ni tänka er att ha 14 barn?! Känns ju helt orimligt med tanke på allt kaos som är i den här familjen med tre stycken!

När vi några timmar senare kom tillbaka till huset insisterade mamman på att hon och jag skulle ta oss ut på kängurujakt, så vi snodde på oss gympaskorna och började ta oss uppför en kulle. Ska tydligen finnas extremt många kängurus i Canberra!

Var tvungen att ta kort på den karaktäristiska röda jorden. Så Australien i mina ögon!

Och ser man på, vi tog oss inte många meter uppför kullan innan vi hittade en kängurufamilj! Så häftigt!!

Vi tog oss sen högst upp på kullen för att njuta av en utsikt över hela Canberra. En fin solnedgång fick vi på köpet också!

Resten av kvällen spenderades tillsammans med farföräldrarna och såklart med en massa mat. Åt en himmelskt god choklad + salted caramel mousse och satt sen länge med farfarn och pratade. Han var en sån där filur med massor av intressanta historier att berätta, såna som man hade kunnat lyssna på hela kvällen lång egentligen. Sammanfattningsvis hade jag en väldigt mysig första dag i Canberra! Dag två var det sedan dags för lite sightseeing!

Gillar

Kommentarer

Instagram @juliacalmestig

Instagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestig