Canberra Day 2

Dag två i Canberra, alltså i söndags, var dagen då mamman i familjen hade sitt mountainbike lopp. Familjen hade för övrigt inga andra planer för dagen, men de tyckte absolut att jag skulle ta mig in till stan för en närmare titt på Canberra. I mina öron lät det som en utmärkt plan, så runt 11 släppte de av mig vid National Gallery of Art. Molnen från lördagen var som bortblåsta och ovanför stekte solen från en blå himmel (att ha två tjocktröjor i väskan var alltså lite överdrivet haha.!).

Museet var faktiskt väldigt bra! Har nog aldrig varit i ett museum med så mycket rymd! Det visas inte helt rättvist på bilderna, men ni kan ju se hur högt väggarna sträcker sig över konstverken på bilden till höger. Till viss del var det som att vara inne i en enorm lagerlokal.

Monets konstverk var såklart en favorit! Besökte självaste Monets hus och trädgård utanför Paris för ett par år sedan, så känns alltid lite häftigt att se hans motiv! Man har stått på platsen han fick sina motiv ifrån liksom!

Sen tog jag mig en promenad i det fina vädret! Det var som ett helt område med parker, politiska byggnader, monument och museum. Lite likt Washington DC för er som varit där (vilket jag sade till värdpappan i bilen hem. En rolig iakttagelse tyckte han då killen som designat området tagit inspiration från just Washington DC!). För övrigt, hur kul att en snubbe låste fast sin longboard i ett cykelställ? Var tvungen att ta en bild haha!

Vad är nu detta? Snö i 25 graders hetta? Mina värdföräldrar kallar detta för "fluff" och tydligen kommer det från något träd som runt denna tid på året släpper ut det i luften. Det är i princip bomull som ligger i stora högar på gatorna och som flyger omkring i luften (precis som snö kan tilläggas). Hur underligt? "Har du inte börjat plugga inför dina slutprov innan fluffet faller är du körd." löd sloganen värdföräldrarna körde med under sin universitetetstid där haha!

Gick förbi gamla parlamentet som ännu en gång påminde en hel del om Washington DC och Vita huset!

Helt otroliga ytor!! Verkar som om det överlag är något som genomsyrar Canberra som stad. Allt kändes nämligen väldigt stort och luftigt hela tiden!

Nya parlamentet hade helt klart en mer modern stil, men fortfarande ändå lite Vita Huset vibbar! Här kan vi också se nackdelen med att turista själv: man får nöja sig med en massa töntiga selfies hela tiden. Måste ju ändå ha "bevis" på att man varit där haha!

Tog mig även en titt inuti det nya parlamentet! Inte överdrivet spännande kanske, men det är ju inte varje dag man får chans att vandra runt i Australiens parlament!

Avslutade sen dagen med en Magnum längs vattnet. Honeycomb glass är min nya favorit härnere, smakar lite som karamell blandat med vanilj typ, så när jag såg att de hade en honeycomb Magnum fanns det inget annat än att slå till på en gång!

Vid 15 blev jag upphämtad igen och vi hängde därefter lite i huset och tog det lugnt innan vi satte oss i bilen igen för att åka hem till Sydney. Åt min första australienska Mcdonalds, eller Macca som de säger här, på resan hem och ja, den smakade såklart precis som vanligt!

Gillar

Kommentarer

Instagram @juliacalmestig

Instagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestig