Böcker

2018 har jag bestämt ska bli ett år där jag läser fler böcker, och framförallt mer regelbundet. Jag är en himla "hets-läsare" när det kommer till böcker. Jag läser ingenting i ett par veckor, sen kommer jag över en bok och blir helt besatt och kan inte göra något annat än att läsa förrän boken är slut. Den genomsnittliga lästiden för en bok är därför kanske max två dagar för mig haha...

Här är två av de senaste böckerna jag läst/läser:

Big Magic av Elisabeth Gilbert, författaren av "Eat, Prey, Love". Det är en bok som handlar om att våga leva ett kreativt liv och ja, helt enkelt leva sitt mest fantastiska liv genom kreativiteten. Jag är 2/3 delar igenom den och jag försöker dra ut på den nu för att jag inte vill att den ska ta slut. Älskar Gilberts röst och skrivstil. Känns nästan som om hon sitter i rummet och pratar till mig!

Where She Went av Gayle Forman. Fortsättningen på "If I Stay". Jag hade endast sett filmen innan (Har ni sett den? Sååå bra!!), och visste knappt att det fanns en bok, men när jag upptäckte att den fanns en fortsättning var jag ju tvungen att läsa den. Det här var ett sånt där "läsa ut den på två dagar"-moment igen. Tror till och med att det tog under 24 timmar haha... Forman skriver så fint, och mitt hjärta gick i tusen bitar flera gånger. En bok om olycklig liksom lycklig kärlek, om att tappa fotfästet och om att försöka bygga upp sig själv igen. Helt klart min typ av bok, rekommenderar!

För övrigt har jag skapat mig ett goodreads konto, en sajt där man kan skapa läslistor, bocka av böcker man läst, skriva och läsa recensioner och allmänt bara få massa läsinspiration! Så vill ni ha ordning och reda på er läsning, så kan jag rekommendera att skaffa en användare där!

Ett annat tips är att skaffa ett bibliotekskort (böcker är ju så extremt dyrt annars!). Jag skaffade precis ett här i Manly. Orkar man inte ta sig dit har nästan alla bibliotek även e-böcker! De två här över hyrde jag på bibliotekets hemsida och läste som e-böcker på min telefon! Så smidigt!

Gillar

Kommentarer

Instagram @juliacalmestig

Instagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestig