Blue Mountains

Roadtrip, ja tack! En roadtrip till The Blue Mountains, ännu mera ja tack! Här kommer en bildbomb från när jag och Nils tog oss dit i måndags. Så så så himla fint!!

Vi blev trollbundna redan i bilen. Titta bara så magiskt fint det var! Vi hade gjort cirka noll research innan, så det första vi gjorde var att svänga in på ett liten informationskontor. Där visade damen oss vilka ställen vi borde besöka och ritade upp en rutt åt oss. Rekommenderar verkligen att svänga in på en sån!

Vi tuffade sen vidare, förbi självplock av äpplen och hemmagjord cider butiker, mot utkiksplats nummer 1.

Där möttes vi av det här. Wow säger jag bara!

Efter tusen bilder gick vi en superkort hike omkring på stället.

Där hittade vi den här utkiksplatsen. Värt det bara för det!

Tillbaka till bilen och utkiksplats nummer 2!

Efter detta ställe blev vi fast i en bilkö i 30 år. Krypkörning i backar, kan verkligen inte rekommendera det hörni haha...

Tillslut kom vi fram till nästa stopp: Scenic World! Där kunde man åka linbana, färdas i det brantaste passagerartåget i världen och gå i regnskog. Ja, till och med gratis parkering fanns det!

Vi tog först tåget ner till regnskogen. Ser kanske inte så brant ut, men låt er inte luras! Var extremt brant i verkligheten! Man fick hålla i sig för att inte ramla framåt i stolen.

Vi kom sen alltså ner till en regnskog (vem visste ens att de hade såna i Australien haha?) där man gick runt en slinga på en plattform. Allt för att inte skada naturen runtomkring. Ibland var det ett träd mitt i plattformen eller en massa lianer som hängde ner över en. Självklart började det även regna när vi var därnere haha!

Sen tog vi linbanan upp igen och sen ännu en linbana med glasgolv (!!!) över en dal. Där kunde vi skåda detta fina vattenfall!

Ifrån linbanan körde vi en liten hike igen till "The Three Sisters", kanske det mest kända landmärket från Blue Mountains.

Vi passerade en fotovänlig bänk.

Och en fotovänlig trappa innan vi tillsist kom fram cirka 30 min senare!

Här har vi dem! Systrarna som är med på varenda bild ifrån Blue Mountans!

Men vi ville ju såklart gå ännu närmare så vi drog iväg till en bro som gick över till den första systern.

Här har jag ett riktigt Titanic-moment haha!

Kanske är lite svårt att se, men bakom mig här är den första systern!

En sjukt brant trappa senare och vi hittade bron!

Här har vi den! Haha, dör för övrigt på den här bilden. Bakom Nils stod det nämligen en kines och flaxade med armarna. Han tyckte nämligen att bilden blev mycket bättre när jag sträckte ut armarna som på bilden haha...

Efter bron började solen gå ner, vilken betydde att det var dags att åka hemåt igen. Vi hade jättemycket kvar på listan att se och göra, så det får bli att åka dit igen en annan dag. På hemvägen regnade det sen heeela tiden (så jobbigt att köra i regn ju!?), men efter två timmar, plus lite tid för ett Mcdonalds stopp hehe, var vi hemma i Sydney igen. Ganska sjukt att man har det här området två timmar ifrån en? Helt fantastiskt fint! Är ni någonsin i Sydney så måste ni bara åka hit!!

Gillar

Kommentarer

Instagram @juliacalmestig

Instagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestig