Stopp 4 - Gold Coast

In i bilen igen och vidare ifrån Byron. Vårt nästa stop var inget mindre än Gold Coast. Man skulle kunna tro att det är en kuststräcka, men nej, det är faktiskt en stad! Den är lite som Australiens Las Vegas, massa show och glitter, kasinon och fest. Till skillnad från Vegas ligger den dock precis vid havet och har supermånga stränder! Så vi kan också lägga till surfing och beachkultur på listan.

När vi kom dit parkerade vi bilen och tog en rundtur på stan. Vi gick några gator ner och en bit på stranden. Vi åt middagsrester till lunch på en filt i sanden och åt sen hamburgare på Burger King (eller "Hungry Jacks" som det heter här) när vi efter resterna fortfarande var hungriga haha!

Karin dansade lite på stranden, som man alltid borde göra, right?

Sen åkte vi iväg till ett superstort shoppingcenter. Vi var så rädda att vi av misstag skulle komma in i parkeringshuset (vår bil är ju så hög att vi inte får plats och de har parkeringshus PRECIS överallt här), men vi lyckades undvika det och snodde en plats på ett närliggande bibliotek istället. En baddräkt fick följa med mig hem och ett par flip flops för Cornelia. En lyckad shoppingtur allt som allt, trots stressen kring parkeringen haha!

Gillar

Kommentarer

23 saker jag lärt mig under 23 år

Hipp hipp hurra!

Idag är det min födelsedag, mina vänner, och inte vilken födelsedag som helst heller, utan min tjugotredje. Ett år klokare. Ett år starkare. Tänk att det var ett helt år sedan jag fyllde tjugotvå. Galet. Har fått uppleva så mycket fint under mitt tjugotvå-år, men också väldigt mycket jobbigt. En hel del toppar och en hel del dalar, men så är det kanske alltid. Hursom så tar jag med mig sååå mycket från det här året in i nästa.

Och när man är så här på åren som jag börjar bli har jag upptäckt att man reflekterar en hel del över tiden som gått, så här kommer 23 saker jag lärt mig under 23 år.

1. Alla relationer behöver kärlek, omtanke och arbete för att finnas till. Vänner som man trodde skulle vara för alltid är ibland inte det, och det är helt okej att ibland glida ifrån varandra när man går åt olika håll i livet. Sådant händer. Det gör varken dig eller vännen till en sämre människa.

2. Ibland gör livet ont och det måste det få göra, men i slutänden tar du dig alltid förbi det. Livet har ett sätt att mirakulöst fortsätta även när man tror att tiden är frusen för all framtid.

3. Glass är synonymt med himmelriket. Så är det bara.

4. Det är helt okej att göra misstag. Ja, det är till och med helt okej att göra en hel massa dumma misstag. Man måste få testa sig fram i livet. Ibland blir det utomordentligt bra och ibland katastrofalt, men det är nog lite det som livet går ut på ändå.

5. Ibland måste man bara få vara. Inga krav, ingen stress, ingen press. Inte göra något alls förutom att just finnas till.

6. Du behöver inte vara ”perfekt”. Inte ens nära. Släpp pressen och lev ditt liv istället. Det är betydligt roligare.

7. Komplimanger behöver vi mer av. Till de i vår närhet och i synnerhet till oss själva.

8. Frisk luft är moder naturs egen dunderkur. Ångest, övertänkande, brustet hjärta. Sätt dig i gräset. På en bänk. Ta en promenad. Andas in. Ut. Och låt den friska luften göra sitt.

9. Luta dig mot dina vänner och din familj när du har det svårt. Du behöver inte gå igenom allt själv. Våga alltid be om hjälp.

10. Om det är ett kanske, så är det ett ja. Om du funderar på att flytta utomlands, skaffa en hund, hoppa fallskärm eller färga håret rött. Gör det bara. Ett kanske är oftast bara ett kanske på grund av rädsla.

11. Säg ”jag älskar dig” ofta, både i ord och i handling, till de som ligger dig varmast om hjärtat.

12. Svensk sommar är det finaste som finns. Kvällar på bryggor, jordgubbar och midsommar. Hela Sverige blir som på nytt fött igen.

13. Att blanda alkohol med julmust är aldrig en bra idé.

14. Betyg i skolan bestämmer inte ditt värde som människa. De mixas lätt ihop, tro mig, jag vet, men de har egentligen så lite med varandra att göra som två saker i livet kan ha.

15. Sluta gräma dig över saker som redan hänt. Tid som vi skulle kunna använda för att gå mot något fantastiskt använder vi istället för att blicka bakåt och vad händer när man blickar bakåt? Jo, man snubblar i nuet. Vi snackar ansiktet-rakt-ner-i-backen-snubbling.

16. Lägg mindre energi på vad folk tycker. Så himla mycket mindre energi.

17. Lyssna på goda råd, men glöm inte bort vad du själv vill. Det finns egentligen ingen annan än du som vet vad som gör dig lyckligast.

18. Människor som får dig att skratta så det gör ont i magen är guld värda.

19. Ibland äter man saker för hälsan. Ibland äter man saker för själen och det är nog nästan ännu viktigare.

20. Prova något nytt så ofta du kan. Det behöver inte vara något världsomvälvande. Läs en ny bok, testa ett nytt gympass, lyssna på en ny podcast. Ibland krävs det så lite för att väcka en till liv igen.

21. Fyll ditt hem med växter. Snittblommor, krukväxter, grönt. Ett rum behöver liv och du kommer i gengäld få så mycket mer energi utav det. Och så är de ju himla vackra att titta på också.

22. Våga lyssna på din magkänsla. Känns det inte rätt så är det oftast inte rätt. Så enkelt är det.

23. Var tacksam. För de stora sakerna. För de små. För situationer som prövar dig och de du stormtrivs i. För tidigare erfarenheter. För kommande erfarenheter. För de människor som finns i ditt liv. Och först och främst, och viktigaste av allt, för dig själv och livet i sig. Tänk så fint det är ändå.

Tack tjugotvå, du har varit fantastisk. Tjugotre kommer bli magi!

Gillar

Kommentarer

Day 2 Byron

Dag 2 i Byron spenderades precis så som en dag i Byron ska spenderas: på stranden. Som vi längtat efter att bara göra ingenting en hel dag, där det största problemet är vilken tidning man ska läsa först och vad man ska äta till lunch.

Precis såhär kändes det att äntligen få lägga sig ner på stranden! Magiskt!!

Här i Australien är det nästan alltid så att man bara får bada inom ett specifikt område på stranden (mellan flaggor oftast). Det är den ytan som livvakterna har koll på och som de tidigare checkat så att den är säker. Det kan alltså vara en hel strand tom på folk förutom just inom flaggorna, där det är supermycket folk!

Efter en heldag på stranden tog vi oss en sväng i Byron Bay byn. Där hittades ett överflöd av mysiga caféer och restauranger, surfshoppar och klädbutiker. Även en Aldi lyckades vi leta fram (en matbutik, tänk typ Lidl hemma i Sverige) och där svängde vi in lite snabbt och köpte bröd och snacks till nästa dag.

Som ni ser anammade Cornelia Byron Bay livsstilen helt med sin flowiga kjol, medan Karin körde mer klassiska jeansshorts haha!

Gillar

Kommentarer