Second hand shopping och gelatos

Hur tillbringar man bäst en söndag? Jo, med Freddy, second-hand shopping och gelatos såklart, vilket var precis vad vår söndag bestod av förra veckan. Lite mer exakt såg dagen ut såhär:

Freddys roomie Julie, secondhand experten själv, hade gett oss tonvis med tips angående om bra butiker att gå till, så det var bara för oss att börja bocka av ställena på listan. Först upp, en Vinnies butik i Mosman!

Typ såhär glad blir man när man hittar Birkenstocks för 10 dollar haha! Freddy hittade en massa här, men det gick lite trögare för mig. Ut med oss fick vi i alla fall en påse, så butik nummer ett: lyckad!

Sen tog vi oss över till Crows Nest för Vinnies nummer två för dagen.

Här var det mycket större, och betydligt mer utbud. Jag lyckades hitta mig en jacka/kappa, precis vad man behöver i 30 graders värme, och Freddy en scarf. Vad tycker ni om scarfar förresten? Freddy ser alltid så himla cool ut i dem (i håret, på väskan, runt halsen), men vet inte om jag är tillräckligt "hipp" för att bära upp en haha...

Efter butik nummer två började vi bli hungriga, så vi tog oss en sväng runt Crows Nest, där varken jag eller Freddy varit tidigare, för att hitta ett bra ställe för en sen lunch.

Tillslut hittade vi detta mysiga ställe! Väldigt färgglatt och Kuba inspirerat, både till mat och dekor!

Att bestämma mat var inte det lättaste, vi ändrade oss säkert tusen gånger innan vi beställde in fajitas och en nachotallrik.

Maten var okej, inget fenomenalt eller fantastiskt, men vi var så hungriga så all mat slank ner i alla fall!

För efterrätt gick vi över gatan till ett gelato ställe! Och om beslutsångesten hade varit stor innan...

Kolla bara på det här, glass efter glass med smaker som lät fenomenala allihopa!

Efter att ha fått smakat på säkert hälften av smakerna haha, tog jag en pistage strut och Freddy skapelsen nedanför.

En gelato munk!!! Har ni hört något så fantastiskt?? Ja, ni ser ju själva, min lilla strut bleknade i jämförelse haha!

Efter glassen var Freddy tvungen att åka iväg och jobba, medan jag åkte in till Sydney för lite kvällshäng med Cornelia. Vi satte oss ner i botaniska trädgården för att planera lite resor och helger i framtiden. Vi riktigt njöt av de sista solstrålarna innan vi tillsist tog oss hemåt igen.

Där har ni en ganska så bra söndag, mina vänner! Denna onsdag har dock varit lite slöare. Åkte till Warringah Mall med Cornelia på förmiddagen. Shoppade ett par solglasögon och balsam (använde sista idag så perfekt tajming!). På eftermiddagen har jag mest vilat, kollat youtube och läst litegrann. Nu ska jag snart iväg på gympa igen, känns som om jag alltid skriver det här haha? Hursom, så är jag i alla fall taggad! Känns bra att verkligen ha kommit igång nu igen!

Gillar

Kommentarer

Chinese New Year

Här i Sydney är det kinesiska nyåret väldigt stort. Man har uppträdanden, konstutställningar, tävlingar, fester, ja allt möjligt helt enkelt. Firar vi ens det i Sverige? Känns som om det mest är något man på sin höjd nämner i förbifarten. Oftast är väl folk så inställda på att det kanske, möjligtvis, alldeles snart kommer att bli vår att de inte har tid att fira något alls. Efter 22 år i Sverige är jag definitivt en utav dem. Därför var det väldigt kul att få uppleva lite av firandet här!

Jag och Cornelia tog en promenad runt Circular Quey häromdagen för att spana in några konstverk. Alla år i den kinesiska kalendern fanns representerade. Allt från tigrar och råttor till oxar och grisar fanns utställda runtom hamnen.

Här har ni mitt år: grisen! Enligt internet är mitt födelseår 1995 trägrisen år, vilket betyder att jag är extra snäll, förtjusande, lättsam, generös och modig. Mina lyckonummer är alla nummer bestående av 2, 5 och 8 och 2018 ska tydligen vara extra lyckosamt för mig inom kärlek. Återstår väl att se haha!

Söta var grisarna i alla fall!

Min syster är oxe!

Och så då årets djur: hunden!

Väldigt mycket hokus pokus kring det här haha, men måste erkänna att det är lite kul ändå. Lite som ett horoskop. Kanske ska börja spela på nummer 2, 5 och 8 på chokladhjulen på Liseberg när jag kommer hem för säkerhets skull;)

Gillar

Kommentarer

Veckans planer 9

Måndag: Rensa och överföra bilder på datorn. Min dator är fortfarande heeeelt överarbetad! Sen in till Sydney för bästa gymnastikklassen på kvällen!

Tisdag: Jobb! Har hört talas om att det är dags att laga köttfärsås och spagetti (som jag för övrigt gör nästan varje vecka haha). Sen är det skjutsning till tennis och balett på eftermiddagen. De här kidsen har sååå många aktiviteter efter skolan!

Onsdag: Ledig! Ska försöka möta upp Freddie och hämta ett par väskor som varit hemma hos henne i flera veckor nu. Ni vet, man säger "vi kommer och hämtar dem imorgon", men så tar det flera år och dar innan man faktiskt gör det? Blir kanske ett träningspass med Nils också. Hursom så blir det gymnastik i Narrabeen på kvällen i alla fall!

Torsdag: Jobb! Blir förmodligen något äventyr med lillen på förmiddagen. Ska bli ganska varmt så lutar nog mot stranden! Sen skjutsning till balett och simning med tjejerna. Stackars lillen får spendera flera timmar i bilen varje dag haha, men han verkar gilla att åka bil så no problemas där!

Fredag: Jobb! Har börjat gå till en lekgrupp med lillen på fredagar i Manly, så det blir nog samma den här veckan! Hörde talas om vatten-tema den här veckan haha;) Sen har tjejerna äntligen en lugn eftermiddag där det enda som är inplanerat är en filmkväll!

Lördag: Öppen dag, inga planer än så länge, så vi får se vad som kommer upp under veckan! Är Mardi Gras festival inne i Sydney så man måste väl ta sig in dit för att kika lite i alla fall! Måste kolla upp mer specifikt vad det är man inte får missa!

Söndag: In till stadsdelen "Newtown" för att spana in en massa härliga, random butiker. Kanske hinner vi även med att knäppa några fina instagram bllder i "The Grounds of Alexandria?". Äventyr blir det i alla fall!


Gillar

Kommentarer