Helgen

Under lördagen gjordes inget speciellt! Barnen var över och badade i grannes pool så var lugnt i huset! Bakade scones med blåbär och kokos (hur gott!?) och njöt av att bara chilla lite!

Söndagen däremot var desto mer hektiskt! På morgonen åkte vi ner till Manly beach och hängde på stranden. Tycker att det är så roligt att ALLA har våtdräkter här, inte alls vanligt när man kommer på en strand i Sverige! Men här har gamla som unga en och på söndagsmorgonen var stranden full av dem! Känns så "exotiskt" fortfarande när folk kommer bärandes på surfbrädor kors och tvärs. Kommer säkert tycka att det är vardag snart, men än så länge känns det konstigt!

Efter stranden käkade vi brunch tillsammans med samma familj som jag var barnvakt hos på fredagen på ett ställe nära stranden. Beställde French Toast och gud så gott det var!! Massa sirap och bacon till (ni som känner mig vet att jag är ett stort fan av sirap tillsammans med bacon haha).

På eftermiddagen åkte vi sen in till Sydney för ett privat visning av filmen "Captain Underpants" haha. Mammans jobb hade ordnat det och det hölls på någon slags lyxbio. När vi kom in blev vi frågade om vi ville ha varsitt glas champagne (!!), vi fick glass och popcorn, man hade ett eget bord och stolarna var stora som hus! Man kunde till och med fälla upp och ned ryggen, samt fälla ut en fotpall. Sjukaste bion någonsin! Kan helt klart vänja mig vi det! ;)

Gillar

Kommentarer

Första dagen

Första dagen själv i torsdag gick fint! Misstänkte nästan att lillen visste att det var min första dag för han var ovanligt skötsam hela dagen haha! På eftermiddagen kom mormorn förbi en stund, för att se om jag behövde någon hjälp, vilket var väldigt snällt av henne! Tjejerna skulle snart bli hämtade för att bli skjutsade till deras simlektion, så det mesta var under kontroll!

På fredagar jobbar mamman i familjen hemifrån så fick lite hjälp även den dagen! Jag och lillen svängde förbi både parken och affären under dagen innan vi hämtade tjejerna. Streeessigaste mataffärsrundan någonsin dock. Hade från början aningen lite tid på mig och så tog det ju såklart evigheter att hitta allt eftersom jag inte visste vart saker fanns. Sprang säkert 10 gånger i varje gång! Och sen funkade såklart inte mammans kort som jag hade fått att handla för heller, så ja, allmänt kaos. Men vi lyckades i alla fall hämta tjejerna från skolan i tid! Det var sista dagen på den tredje terminen (av totalt fyra) för tjejerna så de var glada över att nu ha två veckors lov framför sig!

När tjejerna sen kommit hem från skolan åkte vi till Clontarf beach som ligger i området! Några vänner till familjen var där och barnen sprang runt och lekte i lekparken samt i vattnet (som för övrigt var iskallt!!). Där fick vi sen njuta av den här fina solnedgången!<3

På kvällen satt jag sen barnvakt åt en annan familj. Deras hus låg uppe på en höjd och hade en fantastisk utsikt! Syns såklart inte alls bra på bilden med den kassa iphone kameran, men ni kan ju föreställa er i alla fall! De var oroliga över att jag inte skulle hitta dit i mörkret, så fick vägen förklarad för mig säkert tusen gånger innan jaa åkte haha... Hittade i alla fall utan problem, det var bokstavligt talat tre minuter bort med bilen!

Gillar

Kommentarer

1 vecka minus en dag

Idag har jag varit här i 6 dagar. Känns otroligt konstigt för det känns som desto mer! Eftersom det är onsdag idag är jag egentligen ledig, men hela den här veckan har jag varit med familjen för att lära mig alla rutiner och såklart lära känna barnen. Började dagen med att skjutsa tjejerna till skolan tillsammans med pappan i familjen. Börjar bli mer och mer bekväm med vänstertrafiken dvs det känns inte längre som om jag gör något olagligt haha, vilket känns skönt.

Efter det tog jag mig en promenad ner till Manly, som är det finaste promenaden någonsin längs havet, för att fixa ett bankkonto. Var där i måndags också och då hade de tydligen inte tid att hjälpa mig (tror bara killen ville gå på lunch haha), så fick komma tillbaka idag. Gick betydligt bättre denna gång, så får mitt kort hemskickat i brevlådan om några dagar!

Sprang därefter in på Coles (en matbutik här) och köpte en smoothie. Medan jag drack den satte jag mig längs strandpromenaden och bara njöt av att jag faktiskt bor här nu. Tror inte riktigt att det sjunkit in ännu.

Väl tillbaka i huset började jag känna av min förkylning som jag fått sen jag kom hit mer och mer och det slutade med att jag sov större delen av dagen. Mår lite bättre nu, så imorgon känns det förhoppningsvis ännu bättre! Jobbar ju min första dag imorgon helt solo! Ska bli så skönt att äntligen komma igång ordentligt. Värdföräldrarna gick igenom allt med mig en gång till idag och jag har nu både schema, extra genomgångar och en lista att utgå ifrån haha, så det ska nog inte vara några problem!

Godnatt på er, vi hörs imorgon om jag överlever dagen!

PS Har fortfarande knappt några bilder. Känns lite awkward att ta upp mobilen och fota massa när man är med familjen, och eftersom jag mest hängt med dem än så länge så är bilderna knappa. Nästa vecka blir det bättre! Lovar!

Gillar

Kommentarer