Hemma

​Nu sitter man här hemma, i pyjamasen man fick i julklapp, med London en hel flygresa bort. Men vet ni vad, det känns bra ändå. Självklart kommer jag sakna London och alla mina London-människor så hjärtat går sönder vissa dagar, men jag är ändå redo för något nytt. London känns ganska färdigt för tillfället, även om jag är säker på att jag kommer komma tillbaka någon gång i framtiden! 

Det som känns lite jobbigt är att man måste börja om med jobbsökandet och den här "vad ska jag göra nu?" frågeställningen, men jag vet att det kommer ordna sig. Det har ju en tendens att alltid göra det. 

Allt jag kan säga är att det är värt det! Funderar du på att flytta utomlands, gör det! Tveka inte, bara kör. Jag åkte helt själv utan att känna en enda människa i London och det blev ju faktiskt fantastiskt bra i slutändan. Har ni några frågor om London, utlandsflytt eller något helt annat, tveka inte att fråga så ska jag försöka svara så gott jag kan. Man utvecklas så mycket som person av att tvingas stå på egna ben, som man gör när man flyttar utomlands, att alla verkligen borde göra det någon gång i livet.

Gillar

Kommentarer

Hej då!

​Sista bilderna jag tog i London, två halvsuddiga på tunnelbanan som skulle ta oss till flygbussen. Känslan just då: overkligt.

Gillar

Kommentarer

Hampton Court Palace

Men syster hade inte bara köpt biljetter till Kensington Palace, utan också till Hampton Court Palace. Inte riktigt lika centralt beläget, ligger nästan två timmar med buss utanför centrala London, men så värt restiden! På vägen dit bytte vi buss i Kingston där folk satt på uteserveringar längs gatorna. Japp, uteserveringar i januari...

Här har vi alltså ännu en gång ett kungligt palats. Just det här började användas under "tudor" tiden i England, bland annat av Henry VIII, ni vet han som älskade att halshugga sina fruar och sen gifta om sig?

Cornelia var helt till sig när hon kom dit då hon älskar den tidsepoken. För det mesta hade jag ingen aning om vem personen som bott här och där var medan hon visste dennas skostorlek. Ungefär så. Gigantiskt var det i alla fall och påminde mig om Versailles utanför Paris. Lite samma känsla på båda ställena.

Här kommer en bildbomb utan dess like så ni kan se själva!

Första gången jag gick i en labyrint! Kände mig lite som de i "Maze Runner" minus jätterobotar som försöker döda mig dvs.

Såhär glad var hon ungefär hela tiden.

Fanns två distinkta delar på palatset, den som byggdes under 1700-talet som är på bild här över och den som byggdes under 1500-talet på bilden här under. Ganska olika arkitekttyper!

Till vänster ett gammaldags kylskåp och till höger en säng som tydligen inte ens användes för att sova i, utan som inredning.

Gillar

Kommentarer