48 timmar i Brisbane del 2

1. BRISBANE MUSEUM

Brisbane dag två! Vi började med att ta tåget in i vanlig ordning, men hoppade spontant av vid Queensland Museum. Trist nog så var det nog ett utav de sämsta museum jag varit på. Som tur var det gratis, så plånboken tog i alla fall ingen smäll. Men tack vare vårt stopp lyckades jag ändå knäppa bilden här över, där ni ser bussarnas egna vägar. Bussarna hade nämligen som ett eget nätverk att åka i, både över och under marken. Lite som en tunnelbana fast med bussar! Supersmart och smidigt som bara den!

2. Queen Street Mall

Nästa stopp för dagen var Queen Street Mall, en superbusy gata mitt i Brisbane full av shopping. Tyvärr blev det inte mer shopping än ett besök på gamla trofasta Mcdonalds för vår del ;)

3. BRISBANE CITY HALL

En kort promenad från Queen Street Mall hittade vi Brisbane City Hall med det fantastiska klocktornet! Det är dessutom gratis att åka upp i det så självklart hade vi det på vår lista haha!

Allt man behöver göra är att åka upp med hissen till ingången och sen boka in sig! Det fanns även ett gratis museum om Brisbane på samma plan som helt klart var värt ett besök! Såååå mycket bättre än det första vi kom in på!!

Som ni ser, hur fin utsikt som helst! Man åkte upp i en gammal hiss som fortfarande styrdes manuellt (spännande bara det haha) och fick se både klockorna på ett plan och utsikten högst upp!

4. KING GEORGE SQUARE

City hallen ligger på King George Square, så man kan pricka in två sevärdigheter på en gång där! King George Square är inte mycket mer än vad det låter som, ett torg med andra ord. Men jag tycket att det var ganska fint med blandningen av byggnader. Stora glastäckta skyskrapor, city hallen i sten och den lilla, söta, röda kyrkan med vita knutar.

5. MOUNT COOT-THA

Vi fick jättefin utsikt från klocktornet, men vi ville även se Brisbane från lite avstånd, så efter lite googling hittade vi denna utsiktsplats! Mount Coot-Tha lookout, som det så fint heter, låg på ett berg 40 minuter med buss från Brisbanes innerstad. Helt klart värt det!

Man fick en fantastisk utsikt och det var inte heller smockat med folk! Titta bara så fiiiint!

När vi hade tagit cirka 1000 kort tog vi oss mot stan igen, åt mat och sen tillbaka till campingen. Brisbane som stad levererade helt klart över förväntningarna! Kanske för att vi hade ganska låga sådana från första början haha, men åker man förbi borde man helt klart ta sig en bensträckare och ta sig en titt!


Gillar

Kommentarer

Instagram @juliacalmestig

Instagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestigInstagram juliacalmestig